Αθρόα συμμετοχή των νέων στην παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων

Η προτροπή του Μητροπολίτη Ευσταθίου στους μαθητές

Τετάρτη, 31 Μάιος 2023 07:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αθρόα συμμετοχή των νέων στην παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων

Η καθιερωμένη ιερά παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.  

Στους πολυάριθμους νέους και νέες του τόπου, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μίλησε αρχικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της ΙΜΜΣ και μέλος της αδελφότητας της ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του ανθρώπου η κινητήρια δύναμή θα πρέπει να είναι η ακλόνητη πίστη στον Θεό και η εμπιστοσύνη στο θέλημά του.» Παράλληλα, ευχήθηκε στους διαγωνιζόμενους και τις διαγωνιζόμενες «ευόδωση των στόχων τους, έτσι ώστε να επιβραβευτούν οι επίπονες προσπάθειές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής.»

Κατακλείοντας τη λατρευτική σύναξη, ο Ποιμενάρχης αρχικά μίλησε για «το πάνσοφο σχέδιο του Θεού, που έχει προικίσει τον καθένα με διαφορετικά χαρίσματα, αλλά και για την ανάγκη αυτά τα εφόδια να αξιοποιούνται από τον άνθρωπο, έτσι ώστε να νιώθει δημιουργικός και να γίνεται χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.» Στη συνέχεια, ο σεβασμιώτατος τόνισε «την ανάγκη της προσευχής, που αποτελεί μοχλό ψυχικής γαλήνης και ενδυνάμωσης», ενώ προέτρεψε τους υποψηφίους «να είναι ήρεμοι, να αποβάλλουν το άγχος, που σε πολλές περιπτώσεις τούς καταβάλει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην προσπάθεια που έχουν κάνει επί σειρά ετών.»

Με την ολοκλήρωση της παράκλησης, προσφέρθηκε ως ευλογία σε κάθε υποψήφιο από ένα στυλό και μία εικόνα της Παναγίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση