Στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για πυρκαγιές η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρεις νομοί σε κατάσταση συναγερμού

Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2023 13:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για πυρκαγιές η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου, η κατάσταση συναγερμού για τρεις Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 5) και ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις υπόλοιπες δύο (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, στον ύψιστο βαθμό επικινδυνότητας βρίσκονται σήμερα οι νομοί Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, ενώ σε κατηγορία κινδύνου 4 παραμένουν η Λακωνία και η Αρκαδία.

Όπως γνωστοποίησε η Περιφερειακή Αρχή, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές
Σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι αποφάσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών με τις οποίες απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας (αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κλπ) εντός των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, όπου αυτές και αν βρίσκονται, στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti