Ρεκόρ θερμοκρασίας κατέγραψε το Γύθειο

Άγγιξε τους 46.4 βαθμούς Κελσίου

Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2023 20:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ρεκόρ θερμοκρασίας κατέγραψε το Γύθειο

Κορυφώθηκε την Κυριακή 23/7 η δεύτερη φάση του καύσωνα και οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Συνολικά, 180 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 ºC, ενώ σε 87 από αυτούς το θερμόμετρο ξεπέρασε ακόμα και τους 42 ºC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46.4 ºC. Η συγκεκριμένη καταγραφή αποτελεί τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχουν καταγράψει ποτέ οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Μέχρι την Κυριακή, τα πρωτεία στην Ελλάδα «κρατούσε» η Μακρακώμη Φθιώτιδας, όπου στις 2 Αυγούστου του 2021 κατέγραψε θερμοκρασία 46.3 ºC.

Στη δεύτερη θέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής βρέθηκε το Κρανίδι με 45.9 ºC, ενώ την τρίτη θέση στο «βάθρο» του καύσωνα κατέλαβαν οι Κροκεές Δήμου Ευρώτα με 45.1 ºC.

Αν και τη Δευτέρα 24/7 η θερμοκρασία σημείωσε μικρή υποχώρηση, συνθήκες καύσωνα επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την απολύτως μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας να καταγράφεται στη Σπάρτη με 42.4 ºC. Ακολούθησαν οι Κροκεές με 42.3 ºC και το Κρανίδι Αργολίδας μαζί με τον Μυστρά, που σημείωσαν 42.1 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti