Η θέση του ΓΝ Λακωνίας για ιατρικό συμβάν με μοιραία κατάληξη

Τι αναφέρει για την επέμβαση του ΕΚΑΒ

Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2023 10:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η θέση του ΓΝ Λακωνίας για ιατρικό συμβάν με μοιραία κατάληξη

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαχείριση έκτακτου ιατρικού συμβάντος στη Σπάρτη, στο οποίο παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δυστυχώς επήλθε ο θάνατος ενός άνδρα 66 ετών, δίνει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας. Ο φορέας προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση παραθέτοντας -όπως τονίζει χαρακτηριστικά- «τα πραγματικά γεγονότα», μετά από αναφορές περί έλλειψης πληρώματος σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε να επέμβει στο εν λόγω περιστατικό.

Η επικεφαλής του ΓΝ Λακωνίας, Εύη Παπαγεωργίου, γνωστοποιεί αρχικά ότι οι βάρδιες του ΕΚΑΒ - Τομέα Σπάρτης καταρτίζονται καθημερινά ως εξής: Δύο ασθενοφόρα καλύπτουν  την πρωινή βάρδια, δύο ασθενοφόρα την απογευματινή βάρδια κι ένα ασθενοφόρο εξυπηρετεί τη βραδινή βάρδια. Η ίδια σημειώνει, επίσης, ότι «το Υπουργείο Υγείας, τον τελευταίο μήνα, έχει ενισχύσει παντού όλες τις βάρδιες ασθενοφόρων».

Τα κρίσιμα 40 λεπτά
και η επιστράτευση 3ης βάρδιας
Όπως περιγράφει η Εύη Παπαγεωργίου για το λυπηρό γεγονός, «στις 17 Αυγούστου 2023, απογευματινή βάρδια, τα δύο ασθενοφόρα βρίσκονταν ήδη σε περιστατικά. Το ΕΚΑΒ λαμβάνει κλήση στις 22.20΄ για περιστατικό. Εκτιμώντας την κρισιμότητά του, σπεύδει και 3η βάρδια στην οποία, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, συμμετέχει ο ιατρός της βάρδιας και ένα άτομο - πλήρωμα ασθενοφόρου. Πραγματοποιείται διαβίβαση στις 22.28΄. Στις 22.35΄ καταγράφεται η άφιξη του ασθενοφόρου στο περιστατικό. Στις 22.44΄ παραλαμβάνεται το περιστατικό και ειδοποιείται το Νοσοκομείο Σπάρτης. Στις 22.49΄ το ασθενοφόρο προσέρχεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σπάρτης, όπου παραλαμβάνει το περιστατικό ο καρδιολόγος του νοσοκομείου και η γενική ιατρός που εφημερεύει στο ΤΕΠ. Παρά το γεγονός ότι είναι άσφυγμος ο ασθενής, συνεχίζονται οι προσπάθειες ανάνηψης. Στις 22.58΄ καταγράφεται η ώρα θανάτου στο νοσοκομείο».

«Από τα ανωτέρω προκύπτει η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Νοσοκομείου Σπάρτης, αλλά και του ΕΚΑΒ Τομέα Σπάρτης, όπου άμεσα έσπευσαν στο περιστατικό με την επιπλέον βάρδια», υποστηρίζει η διοικήτρια του ΓΝ Λακωνίας, η οποία εκφράζει τα θερμά της  συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti