Δύο φωτιές από κεραυνούς στον Ταΰγετο (ΦΩΤΟ)

Σε Σουστιάνους και δάσος Βασιλικής

Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2023 16:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο φωτιές από κεραυνούς στον Ταΰγετο (ΦΩΤΟ)

Πτώση κεραυνού επί του δασικού όγκου του Ταϋγέτου οδήγησε σε πρόκληση πυρκαγιάς σε πευκοδάσος βορειοανατολικά της Κοινότητας Σουστιάνων Δήμου Σπάρτης, γύρω στις 5:00 μμ του περασμένου Σαββάτου (26/8).

Άμεσα στο σημείο κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, λόγω του δύσβατου και απομακρυσμένου σημείου, καθώς και συγκροτημένες ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Σπάρτης, Γεωργία Ζαχαράκη, με εντολή του διοικητή της ΠΥ Σπάρτης, Αντιπύραρχου Χρήστου Νικολέτου, συστάθηκε η πρώτη ομάδα ταχείας ανίχνευσης, με σκοπό την άμεση  λήψη αποφάσεων πριν την άφιξη των εναερίων μέσων, η οποία επιτεύχθηκε περί τις 5:40΄ μμ. Επίσης, η πρόσβαση της δεύτερης ομάδας επέμβασης έγινε από συγκεκριμένο μονοπάτι με τη χρήση ταινιών σήμανσης και υπό την καθοδήγηση του Νικολάου Βουνάση, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Στη συνέχεια, πεζοπόρο τμήμα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή  τετραμελούς ομάδας πεζοπόρου της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης και εξαμελούς ομάδας του πεζοπόρου τμήματος νομού Λακωνίας, κατέφτασαν στο σημείο του συμβάντος. Με τη χρήση αλυσοπρίονων, σκαπανικών και επινώτιων πυροσβεστήρων, οριοθετήθηκε  τμήμα έρπουσας δασικής έκτασης με κατακείμενους κορμούς, περί τα 100 τμ, δημιουργώντας περιμετρικά ζώνη και διασφαλίζοντας το σημείο.

Στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της ΠΥ Σπάρτης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με σκοπό τη φύλαξη της περιοχής και την αποφυγή πιθανής αναζωπύρωσης.

Επέμβαση και στο δάσος Βασιλικής
Εξάλλου, μία ακόμα πυρκαγιά από κεραυνό ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/8) σε άλλη τοποθεσία του Ταϋγέτου. Η φωτιά ξεκίνησε σε δέντρο σε δύσβατο σημείο στο δάσος της Βασιλικής, νότια της κορυφής του Προφήτη Ηλία.

Επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις πραγματοποίησε και αεροσκάφος τύπου Πεζετέλ. Λίγο αργότερα η φωτιά οριοθετήθηκε, ενώ οι δυνάμεις διατηρήθηκαν επί ποδός για να διασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti