Θλίψη για τον χαμό του Λάκωνα κορυφαίου νευροχειρουργού Γ. Κληρονόμου

Στα πάτρια εδάφη τον βρήκε ο θάνατος μόλις στα 48 του - Η διαδρομή από τα Τάλαντα Μονεμβασίας ως τις ΗΠΑ και την καταξίωση - Είχε βραβευτεί ως ο καλύτερος νευροχειρουργός στη Ν. Υόρκη

Τρίτη, 29 Αύγουστος 2023 13:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θλίψη για τον χαμό του Λάκωνα κορυφαίου νευροχειρουργού Γ. Κληρονόμου

Σαν «κεραυνός» έπεσε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού η είδηση θανάτου του λακωνικής καταγωγής διακεκριμένου νευροχειρουργού, Γιώργου Κληρονόμου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 48 ετών. Ο Γ. Κληρονόμος φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή στις 24/8, έπειτα από ανακοπή καρδιάς, στο πατρικό του σπίτι στα Τάλαντα Δ. Μονεμβασίας, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο των θερινών διακοπών του στην Ελλάδα.

Η αδόκητη απώλεια του διαπρεπούς επιστήμονα βύθισε στο πένθος τους οικείους και την ιατρική κοινότητα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Σε κλίμα οδύνης η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τάλαντα.

Ο Γ. Κληρονόμος εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως νευροχειρουργός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ενώ πρόσφατα είχε βραβευτεί ως ο καλύτερος νευροχειρουργός στο Λονγκ Άϊλαντ στη Νέα Υόρκη.

Η ζωή και η δραστηριότητά του
Klironomos 2Ο Γ. Κληρονόμος είχε γεννηθεί στη Λακωνία το 1975. Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ θήτευσε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου και έλαβε την ειδικότητά του στη Νευροχειρουργική, όπως επίσης και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Στη συνέχεια, αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή του στη νευρο-ογκολογία, τη χειρουργική των εγκεφαλικών αγγείων και τη χειρουργική βάσεως κρανίου στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Νοσοκομείο Λένοξ Χιλ (Lenox Hill Hospital) της Νέας Υόρκης.

Δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στην περιοχή του Λονγκ Άϊλαντ και συνεργαζόταν με το Northwell Health, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία North Shore University Hospital at Northwell Health και South Shore University Hospital at Northwell Health.

Παράλληλα, είχε να επιδείξει μια επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών, με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, αλλά και αξιοπρόσεκτη ακαδημαϊκή παρουσία, καθότι δίδαξε, μεταξύ άλλων, ως Αναπληρωτής Καθηγητής (Assistant Professor) στον τομέα της Νευροχειρουργικής στο σχετικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Χόφστρα (Zucker School of Medicine at Hofstra/Northwell, Neurosurgery).

Ο αποχαιρετισμός του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών
Σε ψήφισμά του για τον Γ. Κληρονόμο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, του οποίου ο εκλιπών υπήρξε μέλος επί σειρά ετών, ανέφερε: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο, τον νευροχειρουργό Γεώργιο Κληρονόμο. Με θλίψη ενημερωθήκαμε για τον αιφνίδιο θάνατο του εξαίρετου αυτού επιστήμονα.

Ο Γεώργιος Κληρονόμος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1975. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2001. Ειδικεύθηκε στην ειδικότητα Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2011 και ήταν κάτοχος διδακτορικού διπλώματος. Μετεκπαιδεύτηκε στον Καναδά και στην Αμερική που εργαζόταν τα τελευταία χρόνια. Βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος νευροχειρουργός στο Λονγκ Άϊλαντ της Νέας Υόρκης.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών υπήρξε μέλος επί σειρά ετών και έχει αφήσει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσων των γνώρισαν το ήθος, τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς τους ασθενείς, την ικανότητά του και την υψηλού επιπέδου παροχή των ιατρικών υπηρεσιών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti