Στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου ο συνδυασμός «Σπάρτη Μπροστά»

Αναζωογόνηση και ανάπτυξη ο στόχος

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2023 09:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου ο συνδυασμός «Σπάρτη Μπροστά»

Τις τοπικές κοινότητες του Ταϋγέτου επισκέφτηκε η υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συναντήθηκε με προέδρους κοινοτήτων και κατοίκους του Λογκανίκου, της Αγόριανης, του Αγίου Κωνσταντίνου και του Γεωργιτσίου.

Κατά τις συζητήσεις, κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι τα χωριά του Ταϋγέτου αντιμετωπίζουν έντονα σημάδια γήρανσης και σταδιακής αποδυνάμωσης του πληθυσμού. Όπως τόνισε η ίδια, η μόνη λύση για να σταθούν τα χωριά ζωντανά και σταδιακά να αποκτήσουν σχετική αναζωογόνηση, είναι η αξιοποίηση του τεράστιας σημασίας του ορεινού όγκου από τον Λογκανίκο μέχρι και τα ορεινά χωριά της Φάριδας. «Ο Ταΰγετος πέρα από πηγή φυσικού πλούτου, μπορεί να αποτελέσει μεγάλο τουριστικό προορισμό», σημείωσε.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτη Μπροστά», «η πραγματικότητα δείχνει καθημερινά ότι με διαμόρφωση συγκεκριμένων υποδομών και κινήτρων ο Ταΰγετος με τον φυσικό πλούτο, τα μονοπάτια που έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος του, με τους αρχαιολογικούς του χώρους και με υποδομές άρδευσης και εύκολης πρόσβασης στις αγροτικές καλλιέργειες, μπορεί να στηρίξει τους οικισμούς του να αποκτήσουν ενδιαφέρον ως τουριστικοί προορισμοί και να κινητοποιήσει επαγγελματίες που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τις ήπιες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού». Για την εκπλήρωση των ανωτέρω, ο συνδυασμός της κ. Κανελλοπούλου έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti