Τραγωδία στη Λιβύη με 5 Έλληνες νεκρούς

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2023 11:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τραγωδία στη Λιβύη με 5 Έλληνες νεκρούς

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη, όταν το λεωφορείο που μετέφερε υγειονομικό προσωπικό είχε μετωπική σύγκρουση με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Αμέσως μετά τη σύγκρουση και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Το τροχαίο συνέβη στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης την Κυριακή 17/9 και είχε τραγική κατάληξη για τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Αν και για πολλές ώρες επικρατούσε σύγχυση όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, τελικά επιβεβαιώθηκε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε, ενώ 14 είναι οι τραυματίες. Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 19 άτομα που μετέφεραν φάρμακα και τρόφιμα.

Οι σοροί των πέντε Ελλήνων, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη. Γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και ένα C-130, το οποίο μετέφερε στην Ελλάδα τους τραυματίες από το δυστύχημα. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, με τους πέντε από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
"Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

"Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη", πρόσθεσε ο υπουργός.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti