Τατούλης από Λακωνία: «Στοχεύουμε σε μία ανανεωμένη, ισχυρή, ανεξάρτητη Πελοπόννησο»

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2023 21:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τατούλης από Λακωνία: «Στοχεύουμε σε μία ανανεωμένη, ισχυρή, ανεξάρτητη Πελοπόννησο»

Κοντά στους Λάκωνες βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και τα μέλη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν τη δοξολογία στο Παλαιομονάστηρο Βρονταμά και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Σκάλα, τον Βλαχιώτη, τη Γλυκόβρυση, το Έλος, την Απιδιά, τα Νιάτα, τον Άγιο Δημήτριο και το Γεράκι.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε από τη Λακωνία: «Σχεδιάζουμε μία νέα, ισχυρή και ανεξάρτητη Πελοπόννησο. Η Λακωνία μας την επόμενη ημέρα θα δει τη συνέχιση όλων των υποδομών που εμείς σχεδιάσαμε, ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε σε έναν βαθμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενοποίηση της νότιας Λακωνίας με την υπόλοιπη Λακωνία και ασφαλώς η ένωση με την Μάνη. Στο ζήτημα των υποδομών πάλι κυρίαρχο ρόλο θα έχει για εμάς η υλοποίηση έργων για την ορθολογική και άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, τόσο ως προς την ύδρευση όσο και ως προς την άρδευση, που συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την προστασία από φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή, που δεν είναι άλλο από τις πλημμύρες. Από την άλλη πλευρά, το μείζον ζήτημα της αγροτικής οικονομίας, με την ενίσχυση των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας».

Περαιτέρω, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ισχυρού δίπολου της Αγροτοδιατροφικής οικονομίας με την Τουριστική δραστηριότητα, με στόχο ο ένας πόλος να ενισχύει τον άλλο. Όπως είπε: «Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση το πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης “Αγροτικών υποδομών” που τρέξαμε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 2011-2019. Χρηματοδοτούμε τέλος, την εξωστρέφεια αγροτών και κτηνοτρόφων με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα. Τέλος, με μόχλευση πόρων από το ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου και από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα είμαστε άμεσα έτοιμοι να απευθυνθούμε με ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με κίνητρα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες της Λακωνίας προκειμένου, πολύ γρήγορα, οι περιοχές που διαθέτουν σημαντική ακόμη φέρουσα ικανότητα προορισμού, να αποτελέσουν επενδυτικό περιβάλλον. Όλες αυτές οι σύνθετες παρεμβάσεις, που αποτελούν ένα κομμάτι συνεκτικού επιχειρησιακού σχεδιασμού θα βοηθήσουν να αναστραφεί και η ερήμωση της υπαίθρου και η πληθυσμιακή συρρίκνωση που απειλεί την Λακωνία».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti