Δούκας και Τζανετέα για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων στη Σκάλα

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2023 16:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δούκας και Τζανετέα για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων στη Σκάλα

Στα εγκαίνια της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα παρευρέθηκε ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, τη Δευτέρα (18/9) το πρωί.

Όπως δήλωσε, «υποσχεθήκαμε ότι θα κλείσουμε το ΧΑΔΑ στο Αφυσσού και το κάναμε πράξη. Εμείς κλείσαμε τον ΧΑΔΑ, ύστερα από δεκαετίες λειτουργίας του. Υποσχεθήκαμε ότι θα προχωρήσουμε στην δενδροφύτευση/αποκατάσταση και ανάπλαση των χώρων του ΧΑΔΑ και το κάναμε πράξη.
Βρήκαμε τις λύσεις για την ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων στις μονάδες στην Ηλεία και τη Παλαιόχουνη μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα της Σκάλας και χωρίς να έχουμε -ως Δημοτική Αρχή- κληρονομήσει ή παραλάβει κανένα σχετικό προγραμματισμό.
Έπρεπε μόνοι μας να βρούμε τις λύσεις αυτές και να συνεννοηθούμε με τους δημάρχους των περιοχών αυτών.

Επιτέλους δόθηκε ένα τέλος στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι μόνο του δήμου αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας. Πρόβλημα τουλάχιστον 50 χρόνων!
Τα πρώτα φορτηγά - απορριμματοφόρα σήμερα στη Σκάλα ήταν της Σπάρτης και προσωρινά αυτές τις εβδομάδες η διαχείριση θα γίνεται δωρεάν».

Στην έναρξη λειτουργίας της μονάδας απορριμμάτων παρέστη και η υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης, Ντία Τζανετέα. Αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του χώρου, όπου θα επεξεργάζονται τα απορρίμματα των δήμων της Λακωνίας, η κ. Τζανετέα δήλωσε: «Η νέα μονάδα είναι ένα βασικό βήμα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί αειφόρος ανάπτυξη χωρίς ολοκληρωμένη διαχείριση δεν μπορεί να υπάρχει. Είναι ένα σημαντικό έργο και νιώθω ευτυχής που συμμετείχα ενεργά στον οραματισμό, στο σχεδιασμό και στην ολοκλήρωσή του».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti