Εγγυητής της ευημερίας της Πελοποννήσου ο Δ. Πτωχός για τον Μ. Βορίδη (VIDEO)

Αποκλειστικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας στον «Λακωνικό Τύπο»

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 12:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγγυητής της ευημερίας της Πελοποννήσου ο Δ. Πτωχός για τον Μ. Βορίδη (VIDEO)

Ξεχώρισε με την παρουσία του και, κυρίως, με τις τοποθετήσεις του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Πτωχού στη Σπάρτη (σσ θέμα σελ. 1 & 9), ο υπουργός Επικρατείας και λάτρης της Λακωνίας -κατά δήλωσή του- Μάκης Βορίδης. Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο της υποψηφιότητας Πτωχού, τονίζοντας ότι η ανάληψη των ηνίων της περιφερειακή αρχής θα αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία για την Πελοπόννησο, καθώς η πρόταση της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» εναρμονίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τις προοπτικές ανάπτυξης την επόμενη 5ετία.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον «ΛΤ» (παρακολουθήστε βίντεο παρακάτω), ο Μ. Βορίδης υπογράμμισε: «Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πάντα είναι κρίσιμη και σημαντική. Έχει αυξημένη κρισιμότητα την επόμενη περίοδο, γιατί θα διαχειριστεί πολύ σημαντικά ποσά. Θα διαχειριστεί τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία είναι μεγάλα κι επομένως συγκροτούν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο. Μεγάλη ευκαιρία για να μπουν στη σωστή κατεύθυνση με τα σωστά έργα, με τις υποδομές που πράγματι έχει ανάγκη ο τόπος. Δεύτερον, διότι υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα στη διαχείριση, άρα αν υπάρξει άνθρωπος που δεν ξέρει να τα διαχειριστεί και δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, δεν μπορεί να τις κινήσει αποτελεσματικά και γρήγορα και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν. Και τρίτον, διότι βεβαίως, δεν πρέπει να χαθεί μία ακόμα ευκαιρία με μία μη χρηστή διαχείριση, διότι η διαχείριση των ποσών αυτών πρέπει να γίνεται με ακέραιο και διαφανή τρόπο και λογοδοσία. Με ανθρώπους που η προσωπική τους συγκρότηση εγγυώνται κάτι τέτοιο. Ο Δ. Πτωχός έχει βοηθήσει πολύ τον τόπο και γνωρίζω τις αρετές του. Η επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Δημήτρη είναι εξαιρετική. Είναι άνθρωπος συγκροτημένος, μεθοδικός, γνώστης του αντικειμένου, πρωτίστως και κυρίως, ένας άνθρωπος ακέραιος κι έντιμος. Άρα, λοιπόν, αυτό που μένει να κάνει τώρα ο πελοποννησιακός λαός είναι να επικυρώσει με τη δική του απόφαση, την πρόταση που κάνει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ και να τον αναδείξει ως τον επόμενο περιφερειάρχη. Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει και νομίζω ότι ο Δημήτρης θα έχει ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος ειδικά στη Λακωνία, που παραδοσιακά δίνει υψηλά ποσοστά στη «γαλάζια» παράταξη, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Λάκωνες θα στηρίξουν τον Δ. Πτωχό. Ο νομός, εξάλλου, μας έδωσε ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα πριν από δύο μήνες. Η επιλογή που κάνουμε τώρα είναι παραταξιακή, αλλά είναι και μία επιλογή συντονισμού ανάμεσα στον επόμενο περιφερειάρχη και την κεντρική διοίκηση. Ο επόμενος περιφερειάρχης πρέπει να μοιράζεται το ίδιο αξιακό πλέγμα, την ίδια αναπτυξιακή αντίληψη με την κεντρική κυβέρνηση για να έχουν αποτελεσματική συνεργασία. Είμαι βέβαιος ότι η Λακωνία θα δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον Δ. Πτωχό».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση