Προτεραιότητα για τον Δ. Πτωχό η πολιτιστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Συνάντηση με τη Λ. Μενδώνη

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 18:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προτεραιότητα για τον Δ. Πτωχό η πολιτιστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Τον στρατηγικό σχεδιασμό του για την πολιτιστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενώπιον της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του υφυπουργού Χρήστου Δήμα και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Διδασκάλου.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Πελοποννήσου να καταστούν πλήρως προσβάσιμοι για όλους και ιδίως για τα άτομα με αναπηρία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ακρόπολη», υπογράμμισε κατά τη συνάντηση ο κ. Πτωχός.

Επιπλέον, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται σε διαρκή και ουσιαστική επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη της σπουδαιότητας του σύγχρονου πολιτισμού, σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό Χρήστο Δήμα».

Στη συνέχεια, ο κ. Πτωχός τόνισε ότι η παράταξή του «θεωρεί ιερή υποχρέωσή της απέναντι στους συμπολίτες της και κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Λ. Μενδώνη αναφέρθηκε στον στρατηγικό πρόγραμμα του Δ. Πτωχού για την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου και την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τόνισε, δε, πως το υπουργείο ήδη εκτελεί στην Πελοπόννησο ένα μεγάλο έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών, είτε μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου είτε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε μέσω προγραμμάτων πολιτισμικής ανάδειξης.

«Πιστεύουμε απολύτως ότι ο πολιτισμός είναι βασικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, το οποίο στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», σημείωσε η κ. Μενδώνη. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις περιφέρειες αφορά σε πρόσωπα με τα οποία η κυβέρνηση μοιράζεται το ίδιο όραμα για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας», επισημαίνοντας πως «ο Δημήτρης Πτωχός εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη θέση αυτή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά του».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση