Αερομεταφορές σε λακωνικά «λιμάνια»

Προς αδειοδότηση τα υδατοδρόμια σε Μάνη και Μονεμβασιά - Επιβατικές πτήσεις υδροπλάνων προς γειτονικές περιοχές και νησιά

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2023 08:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αερομεταφορές σε λακωνικά «λιμάνια»

Το «παζλ» του δικτύου υδατοδρομίων μεγαλώνει δραστικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού όπως έγινε γνωστό θα ενισχυθεί με τρία επιπλέον υδατοδρόμια. Σύμφωνα με τη «Hellenic Seaplanes» ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης για τρία υδατοδρόμια κι ένα υδάτινο πεδίο, που θα δημιουργηθούν σε τοποθεσίες τριών νομών για να υποδέχονται επιβατικά υδροπλάνα. Σε αυτές συγκαταλέγονται και δύο περιοχές της νότιας Λακωνίας, στους Δήμους Ανατολικής Μάνης (Γύθειο) και τον Δήμο Μονεμβασίας, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο. Επιπλέον, υδατοδρόμια θα αποκτήσουν και η Ερμιόνη Αργολίδας και το Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία. Επιδίωξη είναι οι εν λόγω υποδομές να είναι έτοιμες για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο, εντασσόμενες στο υπάρχον δίκτυο υδατοδρομίων της Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι στην Πελοπόννησο, ήδη η Καλαμάτα και η Κυλλήνη έχουν λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδομών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους, ενώ Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίμνη Τάκα βρίσκονται στην τελική φάση αδειοδότησής τους.

Στον σχεδιασμό
και η Ελαφόνησος
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, έχει σχεδιαστεί η επιχειρησιακή λειτουργία σε δώδεκα επιπλέον προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Ελαφόνησος, η Λίμνη Καϊάφα, το Κατάκολο, το Ξυλόκαστρο, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισμοί εκτιμάται πως θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο της Πελοποννήσου, καθώς μαζί με το υδατοδρόμιο της Πάτρας, που είναι έτοιμο για λειτουργία, θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική, Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα.

«Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο των υδατοδρομίων την Περιφέρεια Πελοποννήσου», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γανώσης και προσθέτει πως «η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Πελοποννήσου είναι αποτέλεσμα της κοινής επιμονής και του οράματος τόσο της περιφέρειας, όσο και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρωτοστάτης για την δημιουργία υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο είναι ο  περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μαζί με σύσσωμη την διοίκηση και το προσωπικό της περιφέρειας  που πίστεψαν στο όραμα και στη δυναμική των υδροπλάνων αλλά και τις προοπτικές που θα φέρουν τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο».

Σε σχετική δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ανέφερε ότι «η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Πελοπόννησο, ενώ θα βελτιστοποιήσει και τα λιμάνια της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στα υδατοδρόμια θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών από/προς άλλες γειτονικές περιοχές, καθώς και στα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου. Έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που κάνουν ξεχωριστή την Πελοπόννησο στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων να φέρουμε στα νερά της περιφέρειας μας τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση