Π. Τατούλης: «Πετύχαμε να πάψει η Λακωνία να θεωρείται παραμεθόριος»

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2023 22:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Τατούλης: «Πετύχαμε να πάψει η Λακωνία να θεωρείται παραμεθόριος»

Σε Σπάρτη, Μαγούλα, Μυστρά, στον Εσπερινό στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, σε Σελλασία, Καστόρι, Κονιδίτσα, Παρδάλι, Πελλάνα και Περιβόλια, παρέστη ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε από τα χωριά αλλά και τη λακωνική πρωτεύουσα: «Η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ πιο ισχυρή και ανανεωμένη από ποτέ».

Όπως τόνισε, «εμείς ήμασταν οι πρώτοι που τολμήσαμε και πετύχαμε να πάψει η Λακωνία μας, αν και ήταν πάντοτε ο νομός με την μεγαλύτερη αποθεματική οικονομία, να θεωρείται ανεκτά εγκαταλελειμμένη παραμεθόριος και να ενταχθεί ομαλά και πετυχημένα στον λειτουργικό ιστό της Πελοποννήσου. Και θα τολμήσω να πω ότι παραδώσαμε μια Περιφερειακή Ενότητα με τον υψηλότερο δείκτη οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στις πέντε ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.»

Παράκαμψη Βλαχιώτη και Σκάλας
«Σχεδιάζουμε να μπει σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη του Βλαχιώτη και της Σκάλας, η ανάπλαση της εισόδου των Μολάων, να ολοκληρωθεί η σύνδεση της Μονεμβασιάς με την Νεάπολη στο τμήμα που υπολείπεται και βέβαια να αναδειχθεί η Ελαφόνησος σε ένα πρότυπο νησί αειφορίας, σχεδιασμός δικός μας που τελικά δεν προχώρησε», πρόσθεσε.

Υδάτινοι πόροι και αγροτική οικονομία
Ο Πέτρος Τατούλης επέμεινε: «Στο ζήτημα των υποδομών πάλι κυρίαρχο ρόλο θα έχει για εμάς η υλοποίηση έργων για την ορθολογική και άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, τόσο ως προς την ύδρευση όσο και ως προς την άρδευση, που συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την προστασία από φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή, που δεν είναι άλλο από τις πλημμύρες. Από την άλλη πλευρά, το μείζον ζήτημα της αγροτικής οικονομίας, με την ενίσχυση των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας. Τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι κρίσιμα και καθοριστικά και εμείς θέλουμε μια ισχυρή Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μια ισχυρή Ελλάδα: Με νέες επενδύσεις. Με Δουλειά για όλους και αύξηση του εισοδήματος. Με Κοινωνική Προστασία και συνοχή. Με ποιότητα ζωής και ασφάλεια».»

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti