Πρωταγωνίστριες Πελοπόννησος και Μονεμβασιά στα «ΟΤΑ Awards»

Συνολικά 10 Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Περιφέρεια και Δήμο

Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2023 16:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωταγωνίστριες Πελοπόννησος και Μονεμβασιά στα «ΟΤΑ Awards»

Τιμητικές διακρίσεις για μια σειρά από έργα και προγράμματα, που εκτυλίχθηκαν την περασμένη τετραετία, απέσπασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην τελετή απονομής Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΟΤΑ Awards 2019-2023», που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε 9 βραβεία για:
-Την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων
-Τη δομή διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι
-Δράσεις για την Πολιτική Προστασία
-Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
-Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου
-Destination Management System, ΤΒEΧ
-Δράσεις πρόληψης και προστασίας από την Covid – 19
-Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στα σχολεία
-Ενέργειες και δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Τα βραβεία επιδόθηκαν στον περιφερειάρχη Π. Νίκα, εκτός από τα δύο που αφορούσαν, αφ’ ενός στις δράσεις πρόληψης και προστασίας από την Covid-19 και αφ’ ετέρου στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στα σχολεία, τα οποία παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας, Αγγελος Χρονάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των εν λόγω βραβείων -στην οποία μετείχαν στελέχη από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα- ήταν η Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αναπληρώτρια διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Έπαινος στον Δ. Μονεμβασίας
για την αξιοποίηση λυμάτων προς άρδευση
Και ο Δήμος Μονεμβασίας βραβεύτηκε στα «ΟΤΑ Awards» για το έργο «Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων, με σκοπό την απεριόριστη άρδευση δενδρωδών καλλιεργειών».

Το βραβείο αποτελεί την 4η συνεχόμενη τιμητική διάκριση για το σημαντικό έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Μολάων, με σκοπό την άρδευση παρακείμενων καλλιεργειών.  
Με το έργο αυτό, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Μονεμβασίας στοχεύει:
- Στην εφαρμογή ενός σύγχρονου τρόπου διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τη φιλοσοφία της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για τα Ύδατα,
- Στη μείωση των φαινομένων υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων που χρησιμοποιούνται κυρίως για άρδευση στην περιοχή μελέτης και προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την αειφόρο χρήση του νερού,
- Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, δεδομένης της κακής ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων συστημάτων της εξεταζόμενης περιοχής (όπως περιγράφονται στην 1η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου).

Τι επιβραβεύεται
Τα Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 - OTA AWARDS 2023, είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti