Πελοπόννησος: Καθαρό το προβάδισμα του Δημήτρη Πτωχού

«Κλειδώνει» γύρω στις 4 μονάδες η εκτίμηση ψήφου - Μπροστά με διαφορά και σε παράσταση νίκης και δημοφιλία

Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2023 21:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πελοπόννησος: Καθαρό το προβάδισμα του Δημήτρη Πτωχού

Πλέει με «γεμάτα πανιά»η ομάδα του Δημήτρη Πτωχού προς την επίτευξη του τελικού στόχου, που δεν είναι άλλος από τη νίκη στις εκλογές και την ανάδειξή του σε περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μάλιστα ο «ούριος άνεμος»στην παράταξη Πτωχού δείχνει να δυναμώνει ύστερα και από την δεύτερη μεγάλη έρευνα για τις περιφερειακές εκλογές, που διενεργήθηκε από την έγκυρη εταιρεία DATA RC και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr.

Η έρευνα εμφανίζει, συγκεκριμένα, τον συνδυασμό Πτωχού να διαθέτει καθαρό προβάδισμα 3,7% απέναντι στον ΠέτροΤατούλη στην εκτίμηση ψήφου στον πρώτο γύρο, αποσπώντας ποσοστό 34,9% έναντι 31,2%. Η δε διαφορά μεταξύ των δύο «μονομάχων» διευρύνεται στο 4,9% σε ενδεχόμενο επαναληπτικής κάλπης (47,1%-42,2%),ενώ οι αναποφάσιστοι που θεωρούνται κρίσιμος παράγοντας διαμορφώνονται στο 10,7%.

Σαφής υπεροχή Πτωχού
και στην παράσταση νίκης
Στο πεδίο της καθοριστικής για την ιδιοσυστασία των πολιτών παράστασης νίκης, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Δημήτρης Πτωχός υπερέχει αισθητά κατά 11,9 ποσοστιαίες μονάδες του Πέτρου Τατούλη, λαμβάνοντας ποσοστό 41,5% αντί 29,6%.

«Τεστ» αναγνωρισιμότητας
Περαιτέρω, όσο οδεύουμε προς τις εκλογές, ο Δημήτρης Πτωχός ενισχύει και την αναγνωρισιμότητά του, που πλέον μετριέται στο αρκετά υψηλό 81,5%. Γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία στο επιτελείο του, αφού όπως υποστηρίζουν πρόσωπα του περιβάλλοντός του, «ως νέα υποψηφιότητα, δεν έχει προλάβει να γίνει γνωστός σε όλους τους ψηφοφόρους, σε αντίθεση με τον κ. Τατούλη, ο οποίος ως παλαιός πολιτικός είναι γνωστός στο σύνολο της κοινής γνώμης».

Υπερισχύει στη δημοτικότητα
Στην χρονική στιγμή διενέργειας της έρευνας ο Δ. Πτωχός κατέγραψε το καλύτερο ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων, με το 75,9% των ψηφοφόρων που τον γνωρίζουν να έχουν σχηματίσει θετική γνώμη για αυτόν, ενώ το 24,1% αρνητική. Στον αντίποδα, ο Π. Τατούλης εισπράττει 60,9% θετικές γνώμες και 39,1% αρνητικές.

Εδραίωση ευρημάτων
της αρχικής έρευνας
Η νέα «σφυγμομέτρηση» έρχεται να εδραιώσει τα ευρήματα της προηγούμενης έρευνας της ίδιας εταιρείας, που διενεργήθηκε προ ημερών, εμφανίζοντας τον Δ. Πτωχό να προπορεύεται κατά περίπου 4% έναντι του πρώην περιφερειάρχη στην πρόθεση ψήφου τόσο στον πρώτο, όσο και σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Διακριτά υπέρ του επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» ήταν και οι επιμέρους συγκρίσεις στο επίπεδο της αναγνωρισιμότητας, αλλά και της δημοτικότητας.

Βέβαια οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν τίποτε άλλο πέρα από στιγμιαίες αποτυπώσεις των τάσεων της κοινής γνώμης γεγονός που κάνει το επιτελείο Πτωχού να αισιοδοξεί, αλλά με γείωση στην καθημερινότητα της προεκλογικής εκστρατείας.
_________________________________

Τατούλη «οδηγό»
δείχνει άλλη έρευνα
Πάντως, διαφορετική ισορροπία δυνάμεων καταγράφει η εταιρεία Good Affairs που δημοσιεύτηκε στην πανελλαδική αυτοδιοικητική ιστοσελίδα airetos.gr και αποδίδει προβάδισμα στον Πέτρο Τατούλη.

Ειδικότερα, ο πρώην περιφερειάρχης εμφανίζεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο λαμβάνοντας 33% έναντι 32% του Δ. Πτωχού.

Σε ενδεχόμενο δεύτερου γύρου δε, ο Π. Τατούλης συγκεντρώνει την επιλογή του 39% της προτίμησης έναντι 34% του Δ. Πτωχού, διευρύνοντας σημαντικά το φερόμενο προβάδισμα.

Αξιοσημείωτο είναι το εύρημα, ωστόσο, πως το 19% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται πως δεν θα ψηφίσουν κανέναν εκ των δύο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti