Στο επίκεντρο ξανά η «υπερφορτωμένη» Παλαιόχουνη

Τόνοι απορριμμάτων πάνω από το όριο διαχείρισης στη μονάδα

Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2023 21:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο επίκεντρο ξανά η «υπερφορτωμένη» Παλαιόχουνη

Η υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων που προωθήθηκαν προς διαχείριση στην μονάδα της Παλαιόχουνης τέθηκε ξανά ως ζήτημα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, την Δευτέρα (27/11) στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), της διαχειρίστριας εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη, καθώς επίσης τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνει το γεγονός ότι προωθήθηκαν στη εν λόγω μονάδα για διαχείριση επιπλέον 40.000 τόνοι απορριμμάτων από την προσδιορισμένη μέγιστη προς διαχείριση ποσότητα -την οποία προβλέπει η ΣΔΙΤ- και η δυνατότητα για διαπραγμάτευση της τιμής με την διαχειρίστρια εταιρεία.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, «δεν υπήρξε εισήγηση από την πλευρά του ΦοΔΣΑ», κάτι που είχε τεθεί ως προϋπόθεση στην προηγούμενη σχετική σύσκεψη, την προηγούμενη εβδομάδα. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Π. Νίκας, «δεν υπήρξε κάποια απόφαση, ούτε βεβαίως και κάποια εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή».

«Προφανώς, η μη ύπαρξη εισήγησης δεν θα οδηγήσει σε κάποια διαφορετική τιμή ως προς την υπερβάλλουσα ποσότητα που έχει καταλήξει στην μονάδα της Παλαιόχουνης», είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, κρίσιμο ζήτημα στην διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί η μείωση της ποσότητάς τους μέσα από διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή, με παράλληλο έλεγχο από τους δήμους και εποπτεία εκ μέρους τους των κάδων, προκειμένου να αποτρέπεται η διάθεση σε αυτούς μπάζων, κυρίως».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti