Προτροπή του Δ. Σπάρτης για κοπή «πλεονάζουσας» βλάστησης

Τι προβλέπεται για όσους δεν συμμορφώνονται

Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2024 17:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προτροπή του Δ. Σπάρτης για κοπή «πλεονάζουσας» βλάστησης

Στους ιδιοκτήτες ακινήτων απευθύνεται ο Δήμος Σπάρτης, υπενθυμίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα, κλαδιά δέντρων, αυτοφυής βλάστηση κλπ, τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. «Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων – αγροτεμαχίων, τα οποία εφάπτονται με δημοτικές – αγροτικές οδούς, να προβούν στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται και δυσχεραίνουν την ασφαλή η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων», επισημαίνει σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημοσθένης Κακούρος. Επίσης, γίνεται παρότρυνση «σε όλους τους ιδιοκτήτες των παρόδιων στο δημοτικό –αγροτικό οδικό δίκτυο καλλιεργειών που θα προβούν στην κοπή των κλάδων, όλα τα προϊόντα κοπής (κλαδιά και ξύλα) να τα απομακρύνουν και να τα εναποθέσουν σε μέρος εντός των ορίων των αγροκτημάτων τους και όχι σε κοινόχρηστους χώρους».

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, από τη νομοθεσία και σύμφωνα με σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αφορά στην έγκριση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης, προβλέπεται ο δήμος να προβεί σε κοπή κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, εντός των ορίων του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου. Περαιτέρω, ο δήμος επιφυλάσσεται και για ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών που προβλέπονται από τον Νόμο, κατά των μη συμμορφούμενων με τα οριζόμενα.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Δημ. Κακούρος καλεί τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου, «να εποπτεύουν τις κοινότητές τους και να ενημερώνουν τον δήμο όπου κρίνεται απαραίτητο».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti