Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΑΔΕΔΥ

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2024 12:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΑΔΕΔΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή του στις 2/2, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
Στην απόφαση τονίζεται: «Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων. Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία τού 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.»

Διεκδικήσεις
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, «Να δοθεί πίσω ο 13ος και ο 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.»

Σημειώνεται ότι η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

«Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!», αναφέρει το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti