Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας για Λ. Γρηγοράκο: «Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλη στον χρόνο»

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2024 16:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας για Λ. Γρηγοράκο: «Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλη στον χρόνο»

Μνεία και τιμή στο έργο και την προσωπικότητα του εκλιπόντος Λεωνίδα Γρηγοράκου αποτελεί το ψήφισμα που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας «για τον θάνατο του διακεκριμένου συναδέλφου Καθηγητή Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ του νομού Λακωνίας, πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας».

Όπως αναφέρεται, «το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, μόλις πληροφορήθηκε το άγγελμα του αδόκητου θανάτου του ιατρού Καθηγητή και πρώην βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, συνήλθε σε συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος».

Ο σύλλογος εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα της Ιατρικής Επιστήμης, εξαίρετου συναδέλφου και ακαδημαϊκού δασκάλου, Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας από το 2000 ως το 2019, πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η εν συνόλω επιστημονική, επαγγελματική και πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίσθηκε από ενάργεια, ήθος, ανθρωπισμό. Η πληθωρική του παρουσία, η ευγένεια και ο  δυναμισμός του μεταφράστηκαν σε μία διαρκή προσφορά στο Λάκωνα πολίτη και ασθενή, από τις πολιτικές θέσεις που υπηρέτησε και από την Ιπποκρατική Επιστήμη.

Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλη στον χρόνο για την προσωπικότητά του, την ανθρώπινη, πολιτική και επιστημονική υπόστασή του.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη προσήλωσή του στις ύψιστες επιστημονικές, ανθρωπιστικές, κοινωνικές και πολιτικές αξίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην  οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του για κοινωφελείς σκοπούς.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο και  την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti