Με «Highspeed» ως τέλη Φεβρουαρίου η σύνδεση των Κυθήρων με τη Λακωνία

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2024 18:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με «Highspeed» ως τέλη Φεβρουαρίου η σύνδεση των Κυθήρων με τη Λακωνία

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωστοποίησε την έκτακτη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «Hellenic Highspeed» της εταιρείας «Hellenic Seaways», στις γραμμές «Νεάπολη Βοιών-Κυθήρων και επιστροφή» και «Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα και επιστροφή», για το χρονικό διάστημα από 15/2 έως 29/2/2024.

Στόχος, όπως σημειώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι καλυφθούν οι έκτακτες και επείγουσες συγκοινωνιακές ανάγκες που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, μετά το συμβάν προσάραξης του Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Jewel» στον λιμένα του Διακοφτίου στις 6 Φεβρουαρίου.

Η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση θα εκτελείται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή «Νεάπολη – Κύθηρα» και με δύο δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή «Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα».

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο δημοσίευμά του, ο «ΛΤ» είχε ενημερώσει ότι επίκειται λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, ενώ προσωρινά τις προηγούμενες ημέρες είχε επιστρατευτεί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti