Τομή στην πράξη ο αξονικός των Μολάων

Πάνω από 1.300 άτομα εξυπηρετήθηκαν το 2023

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2024 09:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τομή στην πράξη ο αξονικός των Μολάων

Η απόκτηση αξονικού τομογράφου και η εκπλήρωση ενός «άπιαστου» ονείρου δεκαετιών για τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Λακωνίας, «αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του ασθενοκεντρικού μοντέλου διοίκησης που υιοθετήσαμε από την πρώτη ημέρα παρουσίας μας στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων», ανέφερε σε δήλωση που κοινοποίησε στον «ΛΤ» ο επικεφαλής του νοσοκομείου, κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Σήμερα, περίπου 16 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας «του εμβληματικού αυτού έργου, τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή», υπογραμμίζει ο κ. Κορωνιός και εξηγείται: «Ειδικότερα, για το έτος 2023 στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων πραγματοποιήθηκαν 1.395 αξονικές τομογραφίες!»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύεται πλέον εμφανώς και εν τοις πράγμασι, ότι η απόκτηση και έναρξη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στην ιστορία της ΝΜ Μολάων, ικανοποιώντας μια πάγια και επιτακτική ανάγκη για την υγεία των κατοίκων ολόκληρης της νοτιοανατολικής Λακωνίας. Ειδικότερα, 1.395 συμπολίτες μας που, υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να διακομισθούν στη Σπάρτη και να υποστούν ταλαιπωρία αρκετών ωρών διανύοντας μια συνολική απόσταση 150+ χιλιομέτρων, υποβλήθηκαν σε αξονική στη ΝΜ Μολάων, με την εξέταση πια να ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά».

Εκτός από τη διευκόλυνση των ασθενών και την προφανή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, εξασφαλίστηκε ταυτόχρονα και η μείωση της επιβάρυνσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, «αυξάνοντας έτσι τη διαθεσιμότητά τους για τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, που έχρηζαν άμεσης διακομιδής», παρατηρεί ο Κ. Κορωνιός.

Επαναλαμβάνει τέλος: «Είχαμε δεσμευτεί να μετατρέψουμε τη Νοσηλευτική Μονάδα των Μολάων σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο πρότυπο. Το κάναμε πράξη. Στη ΝΜ Μολάων, “μιλάμε” με τα έργα μας και όχι τα λόγια μας!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti