Χρήση αιγιαλού, ελλείψεις γιατρών και τρίτεκνοι από τον Δαβάκη στη Βουλή

Δήλωσε στήριξη και στα αιτήματα των αγροτών

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 15:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρήση αιγιαλού, ελλείψεις γιατρών και τρίτεκνοι από τον Δαβάκη στη Βουλή

Με την ευκαιρία της ομιλίας του την Πέμπτη (29/2) στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, αναφέρθηκε στις διατάξεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας με την αύξηση του επιδόματος γέννησης και τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα της εξομοίωσης των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.

Ακόμα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις μισθολογικές αυξήσεις των γιατρών και ο βουλευτής αιτήθηκε την ενίσχυση των νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης, εξαιτίας της αποχώρησής τους από αυτά, ενώ προτάθηκε η συνεργασία των τοπικών φορέων.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αξιοποίηση του αιγιαλού και επεσήμανε ότι κάποιες από αυτές πλήττουν τουριστικές επιχειρήσεις στη Λακωνία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη διάταξη που ορίζει ότι για την ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλωστρών και θαλασσίων μέσων αναψυχής, πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον 4 μέτρων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα σε εκείνες τις περιοχές της Λακωνίας που έχουν μικρές παραλίες και μικρούς οικισμούς, όπως το Πόρτο Κάγιο και η Ελαφόνησος. Ζήτησε δε, την τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, ώστε να μειωθούν τα 4 μέτρα στα 3 εντός των οικισμών, για να μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν την δραστηριοποίηση τους. Έπειτα, αναφέρθηκε και στη διάταξη που προβλέπει την απόσταση 6 μέτρων μεταξύ δύο μισθώσεων, πράγμα που όπως τόνισε, «δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε απευθείας μισθώσεις εντός οικισμού και σε μικρές παραλίες».

Κατανοώντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ο παριστάμενος υφυπουργός, Θάνος Πετραλιάς, τροποποίησε την εν λόγω διάταξη με νομοτεχνική βελτίωση, μειώνοντας την απόσταση στα 4 μέτρα όταν πρόκειται για εφαπτόμενα κτίρια.

Επίσης, όταν υπάρχουν παρεμβάσεις δήμων στον αιγιαλό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Γερολιμένα, ο βουλευτής πρότεινε να δίνεται κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου χώρου στις επιχειρήσεις με κάποιες προϋποθέσεις.

Κλείνοντας, ο Θ. Δαβάκης εξέφρασε τη στήριξή του στα «δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου» της χώρας και κάλεσε σε «περαιτέρω ενίσχυσή του», κάνοντας συνοπτική αναφορά στα βασικά προβλήματα των παραγωγών: γήρανση αγροτικού πληθυσμού, κόστος παραγωγής των προϊόντων, σύγχρονη αγροτική εκπαίδευση, διαχείριση του νερού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti