Μ. Μάκαρης: «Άδικο για τη Μεγαλόπολη το ΣΔΑΜ στη μεταλιγνιτική εποχή»

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2024 13:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μ. Μάκαρης: «Άδικο για τη Μεγαλόπολη το ΣΔΑΜ στη μεταλιγνιτική εποχή»

Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027, την Τετάρτη (28/2) στη Μεγαλόπολη, συμμετείχε ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μάκαρης αναφορικά με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), «διαπιστώθηκε ότι δεν εκπληρώνει (σσ το σχέδιο) τις προσδοκίες των κατοίκων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Μεγαλόπολης». Ειδικότερα, επισημαίνει ότι «βάζει αυστηρές έως απαγορευτικές προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής δηλαδή ύπαρξη ιδίων κεφαλαίων, αύξηση του τζίρου το δύσκολο διάστημα 2022-2023». Κα προσθέτει: «Δεν υπάρχει βιοτεχνικό πάρκο για να φιλοξενηθούν νέες επιχειρήσεις. Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα πρέπει να φροντίσει για τη δημιουργία του».

«Απαραίτητη η τροποποίηση
των όρων του σχεδίου»
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση των όρων του συγκεκριμένου σχεδίου έτσι ώστε να ευνοηθούν οι κατεξοχήν πληττόμενοι, που είναι οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και να μην μεταφερθεί η προβλεπόμενη χρηματοδότηση σε άλλες περιφέρειες στην περίπτωση που δεν απορροφηθεί».

«Άμεση στήριξη στη Μεγαλόπολη
από την Πολιτεία»
Τέλος, ο Μ. Μάκαρης πιστεύει ότι «η βίαιη απολιγνιτοποίηση έχει επηρεάσει δυσμενώς την Μεγαλόπολη σε όλα τα επίπεδα. Η στήριξη από την Πολιτεία θα πρέπει να είναι αμέριστη έτσι ώστε να αντιστραφούν όλες οι αρνητικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες», τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti