Έλλειψη σχολικών καθαριστριών καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ευρώτα

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 15:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έλλειψη σχολικών καθαριστριών καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ευρώτα

Οξυμένο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού καθαριστριών στα σχολεία της Σκάλας και του Βλαχιώτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα. Η αφορμή δόθηκε από την «αποχή» στην οποία προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Σκάλας, εξαιτίας της «έλλειψης καθαριότητας στο σχολείο τους». Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί υπεύθυνη για την κατάσταση τη Δημοτική Αρχή Βέρδου, καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην καθαριότητα να αντιδράσουν, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Πιο αναλυτικά:
«Σήμερα το πρωί» (σσ 28/3) αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, «εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Σκάλας, έπραξαν το αυτονόητο αρνούμενοι να βάλουν τα παιδιά στις τάξεις, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθαριότητας στο σχολείο τους, εδώ και τρεις ημέρες». Περιγράφει ότι, «η μία καθαρίστρια που είναι για να καθαρίζει αυτό το σχολείο, των 110 μαθητών, ζήτησε πριν 3 ημέρες άδεια λόγω κόπωσης και δεν αντικαταστάθηκε. Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τον δήμο έγκαιρα με έγγραφο και ζητούσε την άμεση αντικατάστασή της. Η απάντηση του δήμου ήταν ότι δεν υπάρχει καθαρίστρια διαθέσιμη και ότι πρέπει να πορευτούν έτσι μέχρι τη Δευτέρα που θα έληγε η άδεια της καθαρίστριας! Οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να φτάσουν σε αυτή την ενέργειά τους σήμερα, ως ύστατη προσπάθεια για να λυθεί το θέμα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει: «Παρεμβήκαμε, πήγαμε επί τόπου, συνομιλήσαμε με τους εκπαιδευτικούς και καλέσαμε τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος κατέφτασε με το επιτελείο του, για να μας πει ότι δεν ήξερε τίποτα και να τα βάλει και με τον διευθυντή, μιλώντας του έντονα και απαξιωτικά, μπροστά στα παιδιά και τους συναδέλφους του».

«Δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο»
Μετά από την πίεση «που ασκήσαμε και εμείς και οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να φέρουν, άρον-άρον, μια καθαρίστρια από άλλο σχολείο και έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Η κατάσταση με την έλλειψη καθαριστριών στον Δήμο Ευρώτα δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Γυμνάσιο -Λύκειο Βλαχιώτη», έχει διαπιστώσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Η διοίκηση του δήμου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πέρα από τη συμπεριφορά “δερβέναγα”, ομολογεί με αυτή την πράξη έμπρακτα στους δημότες ότι αποδέχεται και υλοποιεί την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα του δημοσιονομικού κόστους, παραβιάζει ακόμα και τα λειψά πρωτόκολλα υγιεινής που προβλέπονται και δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων με τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών. Αποδέχεται τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση και αφήνει τους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά μας, χωρίς την επιβαλλόμενη καθαριότητα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, μετατρέποντάς τα σε υγειονομικές βόμβες! Συνάμα εξοντώνει τις καθαρίστριες και τις κάνει λάστιχο με το να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο. Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε και στην πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών από 60%-200%, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ».

Εν κατακλείδι, η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Ευρώτα καλεί «τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, να την καταγγείλουν και να διεκδικήσουν την κάλυψη των σχολικών μονάδων τους με επαρκή αριθμό καθαριστριών και δηλώνουμε ότι εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti