Παν. Παυλάκης: «Σε κατάρρευση το ΚΥ Βλαχιώτη μετά τις νέες παραιτήσεις γιατρών;»

Τετάρτη, 08 Μάιος 2024 07:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παν. Παυλάκης: «Σε κατάρρευση το ΚΥ Βλαχιώτη μετά τις νέες παραιτήσεις γιατρών;»

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα «για τα προβλήματα του Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη», ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Παυλάκης. «Στο δημοτικό συμβούλιο θα προτείνουμε επικουρικά μέτρα υλοποιήσιμα από το Δήμο Ευρώτα για τη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος στους γιατρούς που θα στελεχώσουν το ΚΥ Βλαχιώτη», πρόσθεσε. Μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές οι 2 νέες παραιτήσεις γιατρών από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, δημιουργώντας έκδηλη ανησυχία στους δημότες. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με ερώτησή της στη Βουλή (2/5), η βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάγια Γρηγοράκου.

«Υπόλογος ο δήμαρχος
στην κοινωνία του Δήμου Ευρώτα»
Όπως περιγράφει ο Π. Παυλής, «η δημοτική μας Παράταξη “Όλοι Μαζί Νέα Αρχή για τον Ευρώτα”, τον Φεβρουάριο, είχε προκαλέσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και προτείναμε διεκδικητικό ψήφισμα και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό με θέμα την υποστελέχωση του ΚΥ Βλαχιώτη». Δυστυχώς, «για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Ευρώτα μας διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, γιατί από μόνος είχε επικοινωνία και έστειλε υπόμνημα στον ίδιο τον πρωθυπουργό (!) αλλά και με τον υπουργό κ. Αδ. Γεωργιάδη και έχει βρεθεί λύση». Δυστυχώς «οι εξελίξεις με δύο νέες παραιτήσεις γιατρών τον διαψεύδουν και τον καθιστούν υπόλογο στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία του Δήμου Ευρώτα».

Συνεχίζοντας τα πυρά προς τον Δήμο Βέρδο, τονίζει: «Στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του ως δημάρχου ακόμα δεν έχει κατανοήσει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ακομμάτιστη και διεκδικητική προς τους όποιους κυβερνώντες. Ακόμα δεν έχει κατανοήσει ότι από μόνος του και χωρίς τη συναίνεση, τη συνεργασία και τη σύμπραξη του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από την σύγκριση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Λακωνίας.»

«Οι παραιτήσεις οδηγούν σε πιθανό
κλείσιμο του Κέντρου Υγείας»
«Το ΚΥ Βλαχιώτη αποτελεί για τους κατοίκους του Δήμου Ευρώτα, μαζί με τα Αγροτικά Ιατρεία, ζωτικής σημασίας για τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία», παραδέχεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Προβλήματα υπήρξαν συνέχεια και διαχρονικά με το συγκεκριμένο ΚΥ, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Οι συνεχιζόμενες όμως παραιτήσεις του ιατρικού προσωπικού είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο και οδηγεί το ΚΥ Βλαχιώτη σε κατάρρευση και σε πιθανόν κλείσιμο, αν δεν ληφθούν άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.» Αναλυτικότερα, «το πρόβλημα είναι γνωστό και οφείλεται στις εντολές μετακίνησης των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου που ανήκουν στο ΚΥ Βλαχιώτη προς το Νοσοκομείο Σπάρτης. Στο ΚΥ Βλαχιώτη υπηρετούσαν 10 Ιατροί ΥΥ και τρείς Ειδικοί Γιατροί. Μετά τις μετακινήσεις στο νοσοκομείο, παραιτήθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια παθολόγος. Αυτή τη στιγμή σε ενεργή εφημερία εφημερεύει ένας μόνο γιατρός στο ΚΥ Βλαχιώτη, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση διακομιδής ασθενών.»

Γενικό προσκλητήριο προς εξεύρεση λύσης
Εν κατακλείδι, η παράταξη τονίζει: «Κατανοούμε και συντασσόμαστε με τα αιτήματα των υπαρχόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, τους βουλευτές του Νομού Λακωνίας, να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη στελέχωση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για το ΚΥ Βλαχιώτη.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti