Ραδιοφωνική εκπομπή από σχολεία της Σπάρτης για τη Μικρασιατική καταστροφή

Στον σταθμό της ΙΜΜΣ

Σάββατο, 18 Μάιος 2024 09:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ραδιοφωνική εκπομπή από σχολεία της Σπάρτης για τη Μικρασιατική καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Σπάρτης συνεργάστηκαν, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αφιέρωμα μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής τραγωδίας μέσω μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Μικρασιατική καταστροφή και ο ξεριζωμός: Οι μνήμες μένουν άσβηστες» και του εκπαιδευτικού ομίλου δημιουργικής γραφής – σχολικής εφημερίδας «Η Ρωμιοσύνη», που υλοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023. Συγκεκριμένα, το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το 3ο ΓΕΛ Σπάρτης, τον Ερυθρό Σταυρό/Παράρτημα Σπάρτης και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης (ΙΜΜΣ), θα πραγματοποιήσουν την πρώτη αναμετάδοση της ραδιοφωνικής εκπομπής με θέμα «Μικρασία: Ανατολικά της καρδιάς μας».

Το αφιέρωμα θα μεταδοθεί την προσεχή Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 6:30΄ το απόγευμα στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΙΜΜΣ. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν με λόγια και τραγούδια τον τρόπο ζωής των Ελλήνων εκείνης της περιόδου με σεβασμό σε θεσμούς, τις παραδόσεις και τις ανεκτίμητες ηθικές αξίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti