Ρευματοκλοπή από Ρομά κατέληξε σε επικίνδυνη πυρκαγιά στη Σπάρτη

Στα Ματαλέικα μεταξύ Κολυμβητηρίου και νέας γέφυρας Ευρώτα - Έσβησε μετά από επέμβαση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2024 14:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ρευματοκλοπή από Ρομά κατέληξε σε επικίνδυνη πυρκαγιά στη Σπάρτη

Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ από την κακή συνήθεια που έχει ευαίσθητη κοινωνική ομάδα της περιοχής, καθώς επιδίδεται στο «άθλημα» της ρευματοκλοπής, με επιζήμιες συνέπειες για το υπόλοιπο σύνολο.

Κατασβεστηκε, εν τέλει, λίγο μετά τις 2:00 μμ της Τρίτης (11/6), η επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην περιοχή Ματαλέικα της Σπάρτης, πίσω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών, όλα ξεκίνησαν από την αποτυχημένη απόπειρα Ρομά, που ορμώμενοι από γειτονικό καταυλισμό επιχείρησαν να «πάρουν» ρεύμα από τοπικό υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Ο λάθος υπολογισμός τους προκάλεσε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα ισχυρή έκρηξη που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους περιοίκους, που έντρομοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

Άμεσα οι σπινθήρες φούντωσαν τη χαμηλή και ξερή βλάστηση στο σημείο, με τις φλόγες να μεταδίδονται σε χρόνο μηδέν στις πυκνές καλαμιές, 150 μ. πίσω από το κολυμβητήριο και να επεκτείνονται σε έκταση πλησίον της νέας γέφυρας του Ευρώτα.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης με άνδρες, οχήματα και υδροφόρες, ξεκινώντας τη μάχη της κατάσβεσης. Πάνω από 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα περικύκλωσαν τη φωτιά από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Επιπλέον, στον χώρο βρέθηκε και ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης ενώ ρίψεις από αέρος έκαναν 2 Πεζετέλ.

Σημειώνεται, πως επί του πεδίου, ο «Λακωνικός Τύπος» συνάντησε τον δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, και ένστολο, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Δημοσθένη Κακούρο. Ο δήμαρχος κουνούσε το κεφάλι του, με νόημα…
Μετά την κατάσβεση, στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αποφυγή αναζωπύρωσης.

Διαρκείς διακοπές ρεύματος
και ζημιές σε συσκευές
Η έκρηξη στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, λόγω ρευματοκλοπής από τους Ρομά, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του αστικού ιστού της Σπάρτης. Παρατηρήθηκαν επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος, μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ από τα «πηγαινέλα» αυτά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον οικιακό αλλά και τον επαγγελματικό εξοπλισμό πολλών δημοτών.

Δείτε το video

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti