«Ρολάρει» τους επόμενους μήνες η παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη

Τη δημοπράτηση του έργου εντός του 2025 έχει «κυκλώσει» η Περιφέρεια

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 13:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ρολάρει» τους επόμενους μήνες η παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη

Την οριστική επίλυση ενός χρόνιου αιτήματος της λακωνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του Δ. Ευρώτα, που είναι η παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη, δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αναγκαιότητα αυτού του έργου έχει γίνει αισθητή εδώ και χρόνια, καθώς θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής. Θα αποτελέσει δε κομβικό παράγοντα και για την οικονομία μέσω της μείωσης αποστάσεων και του χρόνου από και προς εμπορικές-παραγωγικές περιοχές, όσο και από τουριστικούς προορισμούς της νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Τα νεότερα επί του πεδίου του έργου που εκκρεμεί εδώ και χρόνια είναι ότι, με παρέμβαση της Περιφέρειας, αξιοποιείται η δυνατότητα για την ολοκλήρωση τόσο της τεχνικής μελέτης, όσο και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Η Αρχή του Δ. Πτωχού έχει θέσει ως στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων εγκρίσεων εντός του 2024, με απώτερο σκοπό τη δημοπράτηση της παράκαμψης μέσα στο 2025.

«Αυτό το έργο αποτελεί ένα ζωτικό βήμα προς την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής και την οικονομική της ανάπτυξη και έρχεται να προστεθεί στα όσα προχωρούν ή σχεδιάζονται, όπως η κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα και η βελτίωση της ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου», επισημαίνεται αρμοδίως.

Η αναφορά Πτωχού τον Μάρτιο
Σε επίσκεψή του στη Σκάλα στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δ. Πτωχός, ερωτηθείς σχετικά, είχε επισημάνει ότι η μελέτη της παράκαμψης Βλαχιώτη, παρουσιάζει «μία ωρίμανση της τάξης του 70-80%». Ακόμα, είχε εξαγγείλει ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει η διαδικασία και για την παράκαμψη της Σκάλας, «ώστε να ολοκληρωθεί η παρέμβαση και να έχουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε για το σύνολο του δρόμου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti