Δεν τους... καίει ο κίνδυνος φωτιάς: Βαριά «καμπάνα» για καύση κλαδιών στη Μάνη

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 16:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν τους... καίει ο κίνδυνος φωτιάς: Βαριά «καμπάνα» για καύση κλαδιών στη Μάνη

Συλλήψεις και τσουχτερά πρόστιμα για εμπρησμούς υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες σε Λακωνία, αλλά και σε περιοχές όπως οι Σέρρες, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο, ενώ η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όσον αφορά τη Λακωνία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 1.875€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε οικόπεδο στην Τοπική Κοινότητα Κοίτας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πασχίζει διαρκώς να αφυπνίσει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως: το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.


φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti