Παρατείνεται η αυξημένη επιφυλακή για φωτιές στη Λακωνία

Υψηλός κίνδυνος και σήμερα

Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2024 08:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρατείνεται η αυξημένη επιφυλακή  για φωτιές στη Λακωνία

Ιδιαίτερα επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιών είναι οι ακραίες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Έτσι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για 3η συνεχή ημέρα σήμερα Πέμπτη (13/6), ελλοχεύει υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Παράλληλα, η ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

Επαναλαμβάνεται πως ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση σε Πάρνωνα και Ταΰγετο, που αναφέρονται σε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θ. Βερούτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti