Μεταφορά των αρμοδιοτήτων Υγείας στην Περιφέρεια ζητά ο Π. Τατούλης

Τρίτη, 18 Ιούνιος 2024 12:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεταφορά των αρμοδιοτήτων Υγείας στην Περιφέρεια ζητά ο Π. Τατούλης

Στην επιτακτική ανάγκη για άμεση μεταφορά αρμοδιοτήτων και αντίστοιχων πόρων που αφορούν τη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων και κέντρων υγείας της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την Τετάρτη (12/6).

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, «είναι η μοναδική Περιφέρεια στην χώρα, όπου το σύνολο των νοσηλευτικών μονάδων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθημερινά και σε εικοσιτετράωρη βάση περιστατικά που απαιτούν ειδικότητες σύγχρονων ιατρικών πράξεων όπως η επεμβατική καρδιολογία, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές και πολύτιμος χρόνος». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «οι ελλείψεις στη στελέχωση με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φθάσει σε αδιέξοδο τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υγειονομικές δομές της Πελοποννήσου».

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την κοινή πρόταση από Δ. Πτωχό και Δ. Κουτσούλη για συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό, ως «προσχεδιασμένη και προσυμφωνημένη» ενώ ζήτησε «άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων και των αντίστοιχων πόρων του τομέα Υγείας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν εμπιστευόμαστε ότι μπορεί να δώσει λύση στα θέματα Υγείας μια κυβέρνηση που οδήγησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) σε κατάρρευση. Ζητάμε άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και των αντίστοιχων πόρων του τομέα Υγείας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου η Περιφέρεια να έχει την ευθύνη και να λογοδοτεί στους πολίτες. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι μόνο με αυτές τις πολιτικές αποφάσεις ερχόμαστε πιο κοντά στην Ευρώπη και όχι διαλύοντας το ΕΣΥ!

Οι πρωτοβουλίες και οι διεκδικήσεις αυτές βέβαια λαμβάνονται από περιφερειάρχες που διαθέτουν ισχυρό πολιτικό προφίλ και αντλούν τη δύναμή τους από τους πολίτες και όχι από τους κομματικούς τους “πατερούληδες” που τους υποχρεώνουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι, εκτελώντας τις εντολές τους».

Τέλος ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» τόνισε ότι «για τη Δημόσια Υγεία απαιτούνται τολμηρές και ανατρεπτικές μεταρρυθμίσεις, με μοναδικό στόχο την δυνατότητα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής τάξης, να έχουν ίση μεταχείριση στις δημόσιες δομές, με ποιοτικές και αναβαθμισμένες υγειονομικές παροχές».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti