Αυξημένος κίνδυνος για φωτιές αύριο στη Λακωνία

Η εκτίμηση ανά δήμο

Τρίτη, 18 Ιούνιος 2024 16:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξημένος κίνδυνος για φωτιές αύριο στη Λακωνία

Υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) δασικής πυρκαγιάς στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης, καθώς και πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) στους Δήμους Μονεμβασίας, Ελαφονήσου και Ευρώτα, προβλέπεται για αύριο Τετάρτη (19/6), σύμφωνα με τον ειδικό χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Υπηρεσία συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Από πλευράς της, η ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές Ταϋγέτου και Πάρνωνα, που αναφέρονται σε σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti