Η Ποταμιά απαντά στο δημοσίευμα του «ΛΤ» για τον ηλεκτροφωτισμό

Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2024 12:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ποταμιά απαντά στο δημοσίευμα  του «ΛΤ» για τον ηλεκτροφωτισμό

Ξεδιάλυνε πλήρως το τοπίο αναφορικά με την προέλευση του χρηματικού ποσού για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ποταμιάς Φάριδος. Μετά και το πρόσφατο δημοσίευμα του «ΛΤ» με τίτλο «Λεφτά (δεν) υπάρχουν για επέκταση φωτισμού σε χωριά;», ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποταμιάς, Διονύσιος Καπάκος, διευκρινίζει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς την εφημερίδα, πως «η τεχνική έκθεση καθώς και όλα τα έξοδα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης έγιναν με αποκλειστική δαπάνη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου μας και των κατοίκων της Ποταμιάς».

Αναλυτικά, το έγγραφο του Δ. Καπάκου προς τη διεύθυνση του «ΛΤ»: «Δημοσιεύθηκε την 19-06-2024 και ώρα 09.20 άρθρο στην διαδικτυακή εφημερίδα σας, με θέμα τη φωταγώγηση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ποταμιάς.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τα κάτωθι:
Ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου ποδοσφαίρου Ποταμιάς έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ποταμιάς και σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ποταμιάς. Η τεχνική έκθεση καθώς και όλα τα έξοδα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (αγορά ιστών, προβολέων, λοιπού ηλεκτρολογικού υλικού και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, με την επικαιροποιημένη υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου) έγιναν με αποκλειστική δαπάνη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου μας και των κατοίκων της Ποταμιάς. Ο Δήμος μας έδωσε την έγκριση μέσω της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου για την εκτέλεση τον έργου μετά από αίτημά μας.

Είναι προφανές πως δεν κατεβλήθη κάποιο χρηματικό ποσό από τον Δήμο για το συγκεκριμένο έργο και αποδεικνύεται εύκολα από τα τιμολόγια αγοράς και παροχής υπηρεσιών που διαθέτουμε».

Επομένως, εκ των παραπάνω προκύπτει αδήριτα ότι δεν υπήρξε εκταμίευση δημοτικών πόρων για το παραπάνω έργο που θα αξιοποιήσει πολλαπλώς το γήπεδο της Ποταμιάς.

Από την άλλη, μένει να απαντηθεί από τον Δ. Σπάρτης εάν έχουν υποβληθεί όντως αιτήματα για δημοτικό φωτισμό σε τοπικές κοινότητες και εάν -βεβαίως- υπάρχει οικονομική ευχέρεια στην παρούσα φάση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση