Αιμοδοσία για 17η χρονιά στη Μονεμβασιά από την ΑΕ Κάστρο

Την Τετάρτη η εθελοντική δράση

Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2024 16:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αιμοδοσία για 17η χρονιά στη Μονεμβασιά από την ΑΕ Κάστρο

Την 17η εθελοντική αιμοδοσία της οργανώνει η Αθλητική Ένωση Κάστρο Μονεμβασίας, απευθύνοντας πρόσκληση και παράκληση για συμμετοχή σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μονεμβασίας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/7) και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας.

Όπως αναφέρουν από την ΑΕ Κάστρο, «οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης αυτών. Ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ανάγκες αίματος, καθώς λόγω της πανδημίας λιγότεροι συμπολίτες μας παίρνουν την απόφαση της αιμοδοσίας».

Το σωματείο απευθύνεται «σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 18-65 και κυρίως στους νεαρούς συμπολίτες μας, ώστε όλοι δυναμικά να εκπροσωπήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς χωρίς κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο από το χρόνο μας για να αποτελέσουμε και εμείς ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας των αρρώστων». Στόχος της ΑΕ Κάστρο είναι «να διατηρήσει την τράπεζας αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης αίματος. Στηριζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή όλων σας». Επισημαίνεται δε, ότι «η νέα τράπεζα αίματος ήδη διαθέτει το αίμα με μεγάλη προσοχή και με καθαρά κοινωνικά κριτήρια όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη».

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής. Διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας μόνο και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος του αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και η αναπλήρωσή του γίνεται μόλις σε 10 λεπτά.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι συμμετοχή και ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε όλους», σημειώνει τέλος στο κάλεσμά της η ΑΕ Κάστρο.

Για δήλωση συμμετοχής ή απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
- Παναγιώτης Κουράκος: 6977228728
- Σταύρος Μπαρμπάγιαννης: 2732061575
- Γεωργία Γκουβούση: 2732061444
- Γεωργία Κακκάβα: 6937107125
- ΚΕΠ Μονεμβάσιας: 2732061111

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti