Σε ποια φάση βρίσκεται η ανάπλαση έναντι άλσους Γουδέ;

Μ. Τσιρώνη: «Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί με τα δημόσια έργα στον δήμο μας»

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2024 18:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε ποια φάση βρίσκεται η ανάπλαση έναντι άλσους Γουδέ;

«Δραστικά μέτρα» κατά της εργοληπτικής εταιρείας που έχει αναλάβει να εκτελέσει το έργο ανάπλασης έναντι άλσους Γουδέ, ζητά με ανακοίνωσή της, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Σπάρτη Μπροστά», Μαρία Τσιρώνη.

Με αφορμή την ερώτηση που υπέβαλε ο συνδυασμός της κατά την πρόσφατη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας (3/7) της Δημοτικής Αρχής και τις απαντήσεις του αντιδημάρχου, Παναγιώτη Παυλή, η Μ. Τσιρώνη, αναρωτιέται με νόημα, «γιατί επιδεικνύουμε αυτή την ανοχή και την καλή πίστη απέναντι σε μια εργοληπτική εταιρία που έχει οδηγήσει όλη την Σπάρτη σε αγανάκτηση;». Επισημαίνει την καθυστέρηση αποστολής ειδικής πρόσκλησης προς τον εργολάβο, ο οποίος δεν έχει καταθέσει νέο χρονοδιάγραμμα τού έργου, ενώ δεν διστάζει να προτείνει έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας τού δήμου, «αν για την παράλειψη αποστολής, ευθύνεται η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε προς τον Νόμο, ούτε προς τις υποδείξεις της Δημοτικής Αρχής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μ. Τσιρώνη:

«Με μεγάλη περιέργεια και ανησυχία παρακολουθήσαμε στην απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 3ης Ιουλίου 2024, τις απαντήσεις του αντιδημάρχου, Παναγιώτη Παυλή, σχετικά με το ερώτημα που υποβάλαμε και με το οποίο ζητήσαμε ενημέρωση σε ποια φάση βρίσκεται το έργο “Ανάπλαση χώρου Πάρκου Γουδέ”.

Πέραν του γεγονότος ότι η δημοτική αρχή έδωσε παράταση στον εργολάβο του έργου μέχρι τον Οκτώβριο 2024, αν και δεν έχει ούτε στο ελάχιστο προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, αποδεχόμενη μάλιστα την παράταση με οικονομική αναθεώρηση, πράγμα που σημαίνει ότι αποδεχόμαστε σαν Δήμος Σπάρτης ότι εμείς ευθυνόμαστε για τις καθυστερήσεις στο έργο, θεμελιώνει με αυτή την απόφαση και περαιτέρω οικονομικές απαιτήσεις του εργολάβου, ο οποίος κατά την γνώμη μας είναι ο μόνος υπαίτιος και υπεύθυνος για όλες τις καθυστερήσεις του έργου.

Παράλληλα, από τον Απρίλιο του 2024, οπότε και δόθηκε η παράταση, άμεσα κλήθηκε ο εργολάβος να καταθέσει νέο χρονοδιάγραμμα του έργου, αφού, όπως καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος με τα δημόσια έργα, μία χρονική παράταση επιβάλει και πλήρη αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος, με λεπτομερή περιγραφή των εργασιών που θα υλοποιήσει ο εργολάβος σε κάθε επιμέρους χρονική περίοδο.

Ο εργολάβος, όχι μόνον δεν έδωσε το χρονοδιάγραμμα που επιβάλει ο νόμος, αλλά στις 14/6/2024, δηλαδή μετά από δύο μήνες,  η Τεχνική Υπηρεσία με την σύμφωνη γνώμη του αντιδημάρχου κ. Παυλή, ξαναστέλνει επιστολή “ικετεύοντας” τον “δημοτικό μας εργολάβο”, να καταθέσει το χρονοδιάγραμμα που από τον νόμο είναι υποχρεωμένος να καταθέσει εντός ολίγων ημερών,  μετά την απόφαση παράτασης που του δόθηκε τον Απρίλιο.

Στην ερώτησή μας, κατά πόσο αυτή η αδιαφορία και η παράλειψη εκ μέρους του εργολάβου συνιστά αιτία για να του αποσταλεί ειδική πρόσκληση, δηλαδή το προοίμιο της απόφασης έκπτωσής του, ο αντιδήμαρχος κ. Παυλής, συμφώνησε μεν, ότι συνιστά αιτία ειδικής πρόσκλησης, δεν προχώρησε όμως μέχρι σήμερα σε αποστολή ειδικής πρόσκλησης προς τον εργολάβο.

Αν για την παράλειψη αποστολής ειδικής πρόσκλησης ευθύνεται η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε προς τον νόμο, ούτε προς τις υποδείξεις της δημοτικής αρχής, τότε το μόνο που μένει είναι να ελεγχθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μετά τα παραπάνω διερωτόμαστε: Τι πραγματικά συμβαίνει με τα δημόσια έργα στον δήμο μας; Γιατί επιδεικνύουμε αυτή την ανοχή και την καλή πίστη απέναντι σε μια εργοληπτική εταιρία που έχει οδηγήσει όλη την Σπάρτη σε αγανάκτηση; Που με απόλυτη ευθύνη της, αλλά και με την ανοχή της δημοτικής αρχής χάνουμε χρηματοδοτήσεις και έργα που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πόλη μας; Να μην μιλήσουμε για την κοπή των ευκαλύπτων! Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί! Μήπως πρέπει επιτέλους να παρθούν δραστικά μέτρα;»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti