«Έπιασε» Αντικύθηρα ο Ν. Χαρδαλιάς

«Κανένας πολίτης μόνος του», το μότο του περιφερειάρχη Αττικής

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2024 10:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έπιασε» Αντικύθηρα ο Ν. Χαρδαλιάς

Στα Αντικύθηρα βρέθηκε τη Δευτέρα (8/7) ο αεικίνητος Νίκος Χαρδαλιάς, στο πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά σημείο της Περιφέρειας Αττικής. Ο περιφερειάρχης μαζί με τον δήμαρχο Κυθήρων, Στράτη Χαρχαλάκη, περιηγήθηκε στον οικισμό κι έπιασε ψιλή κουβέντα με τους περίπου 30 μόνιμους κατοίκους που ζουν εκεί, για όλα τα θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα.    

«Βρισκόμαστε στα Αντικύθηρα για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του, όσο μακριά και αν ζει από το κέντρο», είπε. Έδειξε να θαυμάζει τη φυσική ομορφιά του νησιού, ενώ έθεσε ως βασικό στόχο του τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, μέσα από έργα και πρωτοβουλίες, «που θα ενισχύουν την προσβασιμότητα, την ασφάλεια, την επιχειρηματικότητα και κυρίως την κοινωνική συνοχή». Επιπλέον, έκανε λόγο για την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων ώστε  οι κάτοικοι των Αντικυθήρων «να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, με προοπτική και αξιοπρέπεια για τους ίδιους και τα παιδιά τους», αλλά και όσοι έφυγαν «να επιστρέψουν στο νησί, για να ζωντανέψει ξανά».

Το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) ο Ν. Χαρδαλιάς βρέθηκε στα γραφεία της ΔΗΜTO ΝΔ Κυθήρων, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής και πρόεδρο ΕΕΠ, Ιωάννη Βουτσινά, όπως και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Κουλιζάκο. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αγροτική, τουριστική ανάπτυξη του νησιού και τον προγραμματισμό του 2024.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής μαζί με τον δήμαρχο Κυθήρων επισκέφτηκε τον ΧΥΤΥ Κυθήρων, ενώ η ατζέντα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τα εγκαίνια της γέφυρας Μάκρωνα, έργο προϋπολογισμού 1,18 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης από την Περιφέρεια Αττικής στα Κύθηρα, έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 27 εκατ. ευρώ. Αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την προσβασιμότητα, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και δικτύου ύδρευσης, τις αστικές αναπλάσεις, τις δομές υγείας και εκπαίδευσης όπως και τις κοινωνικές δομές.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti