Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές και σήμερα στη Λακωνία

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2024 10:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές  και σήμερα στη Λακωνία

Εξακολουθεί να υφίσταται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και για σήμερα Πέμπτη (11/7) σε όλη τη Λακωνία. Συγκεκριμένα, σε «πορτοκαλί» συναγερμό (κατηγορία 4) βρίσκονται οι Δήμοι Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης, σύμφωνα με τον ειδικό χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr).

Συνάμα, η ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

Επαναλαμβάνεται πως ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές Πάρνωνα και Ταϋγέτου, που αναφέρονται σε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti