«Οι νέοι για τους νέους» εκφράστηκαν στο Λεωνίδιο

Στρογγυλό τραπέζι Ελλάδας-Ρουμανίας για την ανάσχεση του brain drain

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2024 12:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Οι νέοι για τους νέους» εκφράστηκαν στο Λεωνίδιο

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (6/7) στο φουαγιέ του πολυχώρου εκδηλώσεων «Φάμπρικα Πολιτισμού» στο Λεωνίδιο, το στρογγυλό τραπέζι-συζήτηση που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ ΑΟΤΑ, με σύνθημα «Οι νέοι για τους νέους».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η έναρξη δημοσίου διαλόγου, σχετικά με την ανάγκη παραμονής τού επιστημονικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή μας, δηλαδή η αντιστροφή του φαινομένου brain drain, δημιουργώντας όρους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για τη νεολαία και τη δικτύωσή της σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Στη συζήτηση που οργάνωσαν οι νέοι της ΟΤΔ Πάρνωνα ΑΕ ΑΟΤΑ έλαβαν μέρος στελέχη από τη «LAG Napocca Porollisum» της Ρουμανίας και νέοι επαγγελματίες και φοιτητές από την επαρχία της ίδιας χώρας, καθώς και νέοι από το Λεωνίδιο που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ακόμα, συμμετείχαν στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΕΥΕ Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΕΥΔ Προγράμματος «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα» (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027.

Η συζήτηση, όπως ειπώθηκε, «εξελίχθηκε παραγωγικά, καθώς πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των δύο χωρών, αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα» και ολοκληρώθηκε «ανταλλάσσοντας αμοιβαίες δεσμεύσεις, μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, για επικείμενη συνεργασία».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Μαρίνης Μπερέτσος και η αντιδήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Σιμόνα-Μαρία Τσούκα, ενώ στην συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Μιχαλάκη, στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΕΥΕ Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, η Μαρία Μπούζιου, συντονίστρια του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ ΑΟΤΑ καθώς και η Αλίνα Μπάμπα, CEO της |LAG Napocca Porollisum» της Ρουμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti