250 εκατ. ευρώ λιγότερα στα ταμεία της Αυτοδιοίκησης

Στους μισούς μειώνονται και οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
250 εκατ. ευρώ λιγότερα στα ταμεία της Αυτοδιοίκησης
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκινούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για εφαρμογή του Μνημονίου 2, που ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 12/2 στη Βουλή.
Παρά την πρώτη νίκη των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ την περασμένη Τετάρτη, στη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου τελικά το ΕΣΠΑ παραμένει στη διαχείριση των περιφερειών και οι αντιδήμαρχοι δε μειώνονται, το νέο νομοσχέδιο στερεί πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ από την Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, πέρα από τα 140 εκατομμύρια στη ΣΑΤΑ των δήμων, περικόπτονται επίσης:
• 50 εκατ. ευρώ από τα 600,4 εκατ. ευρώ των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των περιφερειών, για τα οποία γίνεται προσπάθεια να αφορούν λειτουργικές και όχι επενδυτικές δαπάνες.
• 61 εκατ. ευρώ από την κατά 50% μείωση των 20.000 συμβασιούχων σε δήμους (κυρίως) και περιφέρειες. Ήδη πάντως, έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, έχει επιτευχθεί συμφωνία με το υπουργείο Εργασίας ώστε οι 3.000 από τις 10.000 που πρόκειται να φύγουν να καλυφθούν από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, γεγονός που επιτυγχάνει για φέτος εξοικονόμηση 23 εκατ. ευρώ.
• 4 εκατ. ευρώ από το κόψιμο των αποζημιώσεων των αιρετών (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων) για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των περιφερειακών ή δημοτικών συμβουλίων και των οικονομικών επιτροπών, καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των δήμων ή των Διοικητικών Επιτροπών του άρθρου 164 του ν. 3852/2010 των περιφερειών (όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 παρ. 1 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών).
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα