Οικονομική απάτη χιλιάδων ευρώ

Κάτοικοι Γυθείου οι δύο συνεργοί
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οικονομική απάτη χιλιάδων ευρώ
Στη Λακωνία και την Αρκαδία συνελήφθησαν την Πέμπτη 16/2, δύο έλληνες, κάτοικοι Γυθείου, ηλικίας 44 και 50 ετών αντίστοιχα, για απάτη κατʼ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι δύο δράστες, δικηγόρος και φανοποιός στο επάγγελμα, ενεργώντας διαδοχικές καταθέσεις ύψους 800.000 ευρώ με τη χρήση διαφόρων τραπεζικών, χρηματιστηριακών και συναλλαγματικών πράξεων, πέτυχαν να εισπράξουν μέσα σε ενάμισι χρόνο περίπου 52.500 ευρώ.
Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβρη του 2010, ο 44χρονος δικηγόρος άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Τρίπολη.   
Δηλώνοντας τα στοιχεία του 50χρονου και προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό της ταυτότητάς του, το οποίο είχε καταρτίσει με τη συναίνεση του τελευταίου, κατέθεσε σταδιακά, χρηματικό ποσό ύψους  800.000 ευρώ.
Έκτοτε, παρουσιαζόταν με τα ψευδή στοιχεία και διενεργούσε κινήσεις και συναλλαγές στους δύο λογαριασμούς, συναλλαγές μετατροπής νομισμάτων, προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και χρηματιστηριακές συναλλαγές, από τις οποίες προκύπτει μέχρι τώρα, παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ποσού 52.500 ευρώ.
Σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη και στη Λακωνία, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Τράπεζας, συνέλαβαν τους δύο συνεργούς και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 64.000 ευρώ, που είχε κάνει ανάληψη ο 44χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.
Από την Οικονομική Αστυνομία διενεργείται λεπτομερέστερος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος για την ανίχνευση των χρηματοροών και την προέλευση του χρηματικού ποσού των 800.000 ευρώ, όσο και των φορολογικών στοιχείων των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.
Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα