Μεγάλη κομπίνα εις βάρος του ΟΓΑ

«Εμπόριο» με τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού
Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλη κομπίνα εις βάρος του ΟΓΑ
Η ζημιά δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί
Σειρά παραβάσεων αλλά και πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων εντόπισαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης του ΟΓΑ, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον Οργανισμό, για την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού.
Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που ενώ είχαν αποστείλει στον Οργανισμό τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ώστε να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούσαν, είτε δεν λειτουργούσαν και ήταν κλειστά είτε οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ουδέποτε είχαν διαμείνει σε αυτά.
Επίσης, βρέθηκαν περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό. Οι ελεγκτές εντόπισαν και περιπτώσεις που πουλήθηκαν δελτία του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ μέσω του διαδικτύου σε μη δικαιούχους.
Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη δώσει εντολή για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και έχει αποστείλει τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Παράλληλα, προχώρησε στην αναστολή των πληρωμών των παραβατικών τουριστικών επιχειρήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Με εντολή του διοικητή του Οργανισμού κ. Π. Πέτρουλα, ξεκίνησαν εκτεταμένοι και εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και ασφαλισμένους που έκαναν χρήση των Κοινωνικών Προγραμμάτων.
Επιπλέον, η διοίκηση του ΟΓΑ μελετά την αλλαγή όλου του συστήματος χορήγησης και ελέγχων των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, ώστε να διασφαλίζονται το δημόσιο χρήμα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
Ο κ. Πέτρουλας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, μιλώντας με αριθμούς σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό. Όπως ανέφερε, κατά το δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τα 25 παρότι ήταν κλειστά εμφανίζονταν να φιλοξενούν δικαιούχους-ασφαλισμένους του ΟΓΑ.
Η ζημιά για τον ΟΓΑ δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο διοικητής του ΟΓΑ αποκάλυψε ότι 6.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους. Το ίδιο συνέβη και με 3.000 φερόμενους ως πολύτεκνους, οι οποίοι λάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος