«Κοινή Αγροτική Πολιτική ενάντια στην κρίση»

Ευρωπαϊκή επιδότηση 89.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Ευρώτα
Πέμπτη, 03 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μερίδιο στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διεκδικεί ο Δήμος Ευρώτα, προκειμένου να ενισχύσει την αναπτυξιακή του πολιτική, αλλά και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.
Συγκεκριμένα, η υποβολή της πρότασής του για συμμετοχή στη δράση με τίτλο «Κοινή Αγροτική Πολιτική ενάντια στην κρίση» βρίσκεται στο στάδιο της προεπιλογής, για την επιδότησή του με το ποσό των 89.000 ευρώ, στο πλαίσιο του μέτρου 1.2 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».
Ο Δ. Ευρώτα, ως κύριος εταίρος, πρέπει εφεξής να απευθύνει πρόσκληση προς τους εταίρους του στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι τρεις αδελφοποιημένες πόλεις Calimanesti, Popovo και Capannori.
Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί την ενοποιημένη Αγροτική Πολιτική των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει στόχο να στηρίξει τα εισοδήματα των γεωργών και παράλληλα να ενθαρρύνει τους γεωργούς να παράγουν τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που απαιτεί η αγορά και να αναζητούν νέες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Χρονολογείται από το 1962, στο πλαίσιο της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), με στόχο τη διάθεση τροφίμων στους Ευρωπαίους καταναλωτές σε ανεκτές τιμές, αλλά και τη δίκαιη αμοιβή των παραγωγών. Σʼ όλη τη διάρκεια της σαραντάχρονης πορείας της, αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζοντας το σύνολο των κανόνων και μηχανισμών, που ρυθμίζουν την παραγωγή, το εμπόριο και την επεξεργασία των γεωργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος