«Ξεμπλοκάρουν» 45.000 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες

Μέσω ΕΣΠΑ η κάλυψη θέσεων στους τομείς πρόνοιας και περιβάλλοντος
Τετάρτη, 30 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ξεμπλοκάρουν» 45.000 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες
Ανοίγει ο δρόμος για 45.000 θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων, μετά από απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παύλος Αποστολίδης και Εργασίας κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.
Οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνεργάζονται με ΟΤΑ, στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
Η χρηματοδότηση του Προγράμματος πραγματοποιείται μέσω ΕΣΠΑ και αναφέρεται σε 45.000 άτομα που θα εργαστούν στους δήμους και κυρίως στους τομείς της πρόνοιας και του περιβάλλοντος.
Η υλοποίηση του Προγράμματος είχε παγώσει από τις 25/4, καθώς εντασσόταν στην αναστολή των προσλήψεων εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ανεξάρτητη Αρχή επιβλέπει και εγκρίνει τις προκηρύξεις που δημοσιεύουν οι ΜΚΟ, βάσει των οποίων δηλώνουν συμμετοχή οι άνεργοι για να απασχοληθούν και ελέγχει τη νομιμότητα αλλά και τις ενστάσεις για τους τελικούς πίνακες κατάταξης των επιτυχόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti