Πλούσιους και φτωχούς δείχνουν οι φορολογικές δηλώσεις

Από τις φτωχότερες περιοχές της Επικράτειας η Λακωνία
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατανομή των πλουσίων και των φτωχών στους νομούς της χώρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις φορολογικές δηλώσεις που υπεβλήθησαν.
Για πρώτη φορά  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προχώρησε σε καταγραφή των εισοδημάτων βάσει του ταχυδρομικού κώδικα των φορολογουμένων, ευελπιστώντας να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα προκύψουν ως συγκριτικό εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Η Λακωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, κατατάσσεται στις περιοχές όπου κατοικούν οι φτωχότεροι Έλληνες και μοιράζεται την αρνητική πρωτιά με την Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Ροδόπη κτλ.
Στον αντίποδα, και σύμφωνα με τα στοιχεία 1.306 περιοχών σε ολόκληρη την επικράτεια, στο Ψυχικό Αττικής 15 οικογένειες δήλωσαν το 2011 μέσο ετήσιο εισόδημα 544.602 ευρώ, τη στιγμή που στην πιο «φτωχή» περιοχή της χώρας, την Οργάνη Ροδόπης, 773 οικογένειες δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 8.621 ευρώ.
Στις 40 πιο πλούσιες περιοχές της χώρας ανά ταχυδρομικό κώδικα βάσει του ετήσιου δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Εκάλη, το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Πυλαία και ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης κτλ.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία που κοινοποίησε η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, τρείς είναι και οι περιοχές της Λακωνίας, οι οποίες συγκαταλέγονται στις 40 φτωχότερες και στις οποίες οι οικογένειες δηλώνουν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις Καρυές, τα Βρέσθενα και τις Κροκεές, στις οποίες τα αναλυτικά αποτελέσματα παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Περιοχή / Αριθμός φορολογικών δηλώσεων 2011 / Μέσος Όρος Οικογενειακού Εισοδήματος σε ευρώ
Καρυές / 294 / 11.839
Κροκεές / 1.546 / 11.029
Βρέσθενα / 76 / 10.685
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland