Παράταση για τις οφειλές στους ΟΤΑ ζητά ο αντιδήμαρχος Ευρώτα

Επιστολή Παναγιωτακάκου σε Στουρνάρα
Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση για τις οφειλές στους ΟΤΑ ζητά ο αντιδήμαρχος Ευρώτα
Την εξάμηνη παράταση αναφορικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ Αʼ Βαθμού, ζήτησε με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλ. Παναγιωτακάκος, προκειμένου οι οφειλέτες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτακάκος στην επιστολή του αναφέρει:
«Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την ΚΥΑ 20124/8-6-12 (ΦΕΚ 1828/8-6-12 τ. Βʼ) που αφορά στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ Αʼ Βαθμού, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή, λήγει στις 07-10-12.
Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές συμπολιτών μας παρακαλούμε όπως προβείτε σε παράταση τουλάχιστον έξι μηνών αυτής της προθεσμίας ούτως ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο καθεστώς της ρύθμισης.
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση γνωρίζετε, ότι πλήττει πολυεπίπεδα την ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες.  Γιʼ αυτό επανερχόμαστε στο αίτημα μας που αφορά στην αύξηση του συνόλου των βασικών φυσικών προσώπων απʼ τα 10.000 ευρώ στα 75.000 ευρώ (όριο που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα).
Είναι επιβεβλημένη αυτή η θεσμική/ νομική κατοχύρωση αυτού του αιτήματος, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να ανταποκριθούν θετικά στις υποχρεώσεις τους.
Αυτή η ρύθμιση θα δώσει καλύτερες και ευνοϊκότερες προοπτικές για την είσπραξη των οφειλών από τους Δήμους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland