Καθυστερούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους λάκωνες παραγωγούς

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας...
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθυστερούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους λάκωνες παραγωγούς

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, με αφορμή την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αγρότες της Λακωνίας από τους παγετούς του προηγούμενου χειμώνα.
Ο κ. Αποστολάκος με δηλώσεις του κάνει λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό σε βάρος των λακώνων παραγωγών, καθώς, όπως επισημαίνει, η καταβολή των αποζημιώσεων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου για 30 νομούς της χώρας, στους οποίους όμως δε συμπεριλαμβάνεται η Λακωνία.
Όπως αναφέρει ο λάκωνας βουλευτής, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΛΓΑ, η διοίκηση του φορέα ανακοίνωσε την έναρξη της καταβολής των αποζημιώσεων στους λάκωνες έως τα μέσα Αυγούστου, απόφαση ωστόσο που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Αποστολάκος σε σχετικές δηλώσεις του αναφέρει:
«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους αγρότες της Λακωνίας δεν έχει τέλος. Οι ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ συνεχίζουν απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα να κοροϊδεύουν τους λάκωνες αγρότες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειές τους κατά τον περασμένο χειμώνα από τον παγετό. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις και τις ανακοινώσεις, οι αγρότες δεν έχουν λάβει ακόμη καμία αποζημίωση. Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να εξαπατά τους αγρότες και τους θεσμικούς φορείς της Λακωνίας με την ανοχή και τη συγκάλυψη της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ να προχωρήσει στις αρχές Αυγούστου στην καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες από 30 νομούς της χώρας, με τη Λακωνία όμως να απουσιάζει από αυτούς και τους αγρότες της περιοχής μας να έρχονται σε δεύτερη μοίρα;
Κι όταν εκδηλώσαμε τη σφοδρή αντίδρασή μας στην κατάφωρα άδικη και μεροληπτική σε βάρος μας αντιμετώπιση από τον ΕΛΓΑ, η διοίκηση του τελευταίου έσπευσε να ανακοινώσει την καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες της Λακωνίας μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Κούφια λόγια και ακάλυπτες επιταγές χωρίς αντίκρισμα!
Μέχρι σήμερα οι πληγέντες αγρότες δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους. Ακόμη περισσότερο και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανακοινώσεις του ΕΛΓΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε απαντήσεις του επί προηγούμενων ερωτήσεων που είχα υποβάλει σημειώνει πως «Οι αποζημιώσεις θα δοθούν στους πληγέντες-δικαιούχους παραγωγούς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (αρχές Σεπτεμβρίου)» (αριθμ. πρωτ. 1695/19.08.2011).
Μετά την επαναλαμβανόμενη ανακολουθία, τη διαρκή ασυνεννοησία και το αλαλούμ μεταξύ υπουργείου και ΕΛΓΑ, δικαίως η λακωνική κοινωνία και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής αισθάνεται δυσπιστία, οργή και απογοήτευση. Δικαιολογημένα διατηρεί επιφυλάξεις για τις υποσχέσεις της κυβερνήσεις, αφού έχουν πλειστάκις αθετηθεί και αναθεωρηθεί. Όπως επίσης απαιτεί να λάβει τέλος η κοροϊδία και επιτέλους να καταβληθούν οι αποζημιώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti