Προσάραξη σκάφους στο Γύθειο

Για περιστατικό προσάραξης σκάφους, σε αμμώδη αβαθή του όρμου «Πόρτο Κάγιο» ακρωτηρίου Ταινάρου και μάλιστα σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων...
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσάραξη σκάφους στο Γύθειο

Για περιστατικό προσάραξης σκάφους, σε αμμώδη αβαθή του όρμου «Πόρτο Κάγιο» ακρωτηρίου Ταινάρου και μάλιστα σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την ακτή ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου την περασμένη Πέμπτη 11 Αυγούστου.
Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή στελέχη Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το Ι/Φ Ε/Γ-Τ/Ρ «LEBLON» ΝΠ 5355, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από επιθεώρηση που διενεργήθηκε από δύτη στα ύφαλα του σκάφους, διαπιστώθηκε θραύση μέρους του πηδαλίου και της τρόπιδας χωρίς όμως να υφίσταται ρήγμα και εισροή υδάτων.
Το «LEBLON» αποκολλήθηκε από το Α/Κ «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Ν. Γυθείου 11 με τη συνδρομή του Α/Κ «ΡΟΚΑΔΕΡΟ ΙΙ» Ν. Καλαμάτας 582, ρυμουλκήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια, τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης, 12/8, στο λιμένα Γυθείου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia