Συνάντηση δημάρχων Λακωνίας για τη μεταφορά των μαθητών

Εντείνονται οι ενέργειες για ανάθεση της αρμοδιότητας στην περιφέρεια
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση δημάρχων Λακωνίας για τη μεταφορά των μαθητών

Μετά και την οριστική απόφαση μεταβίβασης από 1η Ιουλίου στους δήμους των αρμοδιοτήτων μεταφοράς των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, συνάντηση για το θέμα πραγματοποίησαν, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη, οι δήμαρχοι όλης της Λακωνίας.

Στη συνάντηση, που έγινε την περασμένη Τετάρτη 17/8 στην έδρα του Δήμου Ευρώτα, τη Σκάλα, συμμετείχαν ο οικείος δήμαρχος, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα κ.κ. Γεώργιος Συνοδινός, Ιωάννης Κολιάκος και Ηλίας Παναγιωτακάκος αντίστοιχα. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Αθανάσιος Βαρδούλιας, οι πρόεδροι των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης «Η Απέλλα» και Ιδιοκτητών Ταξί-Αγοραίο «Ο Ευρώτας» κ.κ. Σωτήρης Ροϊνός και Ιωάννης Μαρτσούκος αντίστοιχα, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των δήμων.

Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλήματα που δημιουργεί η σχετική ΚΥΑ αναφορικά με το θέμα, επισημαίνοντας ότι ενώ η μεταφορά των μαθητών ανατίθεται τελικώς στους δήμους, δεν υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις από τις ΚΑΠ.
Δεδομένης, λοιπόν, της υφιστάμενης κατάστασης, τη μη έγκυρη δηλαδή έκδοση της ΚΥΑ, οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στους προβλεπόμενους διαγωνισμούς έως τις 31/8 και ταυτόχρονα να θέσουν στην Επίτροπο το ερώτημα «αν και κατά πόσο είναι νόμιμο να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις».

Μάλιστα, παρά την τροπολογία που αποφάσισε να καταθέσει στο ν/σ του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται οι υφιστάμενες συμβάσεις των πρώην ΝΑ μέχρι τις 31/12 του τρέχοντος έτους, με ευθύνη των περιφερειών και υπό τον όρο να έχουν προκηρυχθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί από τους δήμους μέχρι την 1η Σεπτέμβρη, οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν, απευθυνόμενοι στα υπουργεία Εσωτερικών-Οικονομικών-Παιδείας, να εμμείνουν στο αίτημα παράτασης της μεταφοράς μαθητών από την περιφέρεια, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, μέχρι την 30η Ιουνίου του 2012.

Εξάλλου, η προαναφερθείσα παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 31/12 επετεύχθη χάρη στην άμεση επέμβαση του Δ. Ευρώτα, με τα εξαιρετικά επείγοντα έγγραφα που απέστειλε στα ανωτέρω υπουργεία, ωστόσο, όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ζητούμενο είναι η μεταφορά των μαθητών να γίνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 αποκλειστικά από την περιφέρεια, λόγω και της ανάλογης εμπειρίας που διαθέτει. Στο σημείο αυτό, οι συμμετέχοντες του Δ. Ευρώτα κατέστησαν σαφές, ότι με το ανωτέρω αίτημα δεν αποποιούνται των ευθυνών τους, αντίθετα στοχεύουν στην καλύτερη προετοιμασία του δήμου τους.

Τέλος, στο πλαίσιο των ενεργειών για το εν λόγω ζήτημα, οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν το συντονισμό των ενεργειών τους μαζί με τους είκοσι έξι δημάρχους της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και τη σύγκληση της ΤΕΔΚ Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia