Ο ΕΟΣ ταξιδεύει στο Βόρειο Ταΰγετο

Πεζοπορική-ορειβατική εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Αυγούστου ο ΕΟΣ Σπάρτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων...
Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πεζοπορική-ορειβατική εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Αυγούστου ο ΕΟΣ Σπάρτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ταϋγέτου «Η Λουσίνα».
Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη διαδρομή Καστόρειο-Τίκλα-Παναγία Μπρουσάγκα-Λουσίνα, ενώ το πρόγραμμα τελείται στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης μνήμης για τους παλαιούς οικήτορες της Καστανιάς, που εδώ και λίγα χρόνια θέσπισε ο δραστήριος τοπικός Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου.
Πρόκειται για μία πορεία 4.30΄ περίπου ωρών (2.30΄ η ανάβαση και 2 η επιστροφή), βαθμού δυσκολίας Α, Α-Β. Η αναχώρηση θα γίνει από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης στις 7 το πρωί με ΙΧ αυτοκίνητα και η έναρξη της πορείας από τη θέση Άγιος Μάμμας Καστορείου (παλαιό Δημαρχείο) στις 7:30 πμ.
Οι εκδρομείς θα φτάσουν εντός περίπου δύο ωρών και μέσω του παλιού μονοπατιού, που έχει καθοριστεί και σημανθεί εθελοντικά, στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, του ορεινού οικισμού της Λουσίνας «Μπρουσάγκα», όπου θα τελεστεί λειτουργία και μνημόσυνο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρό γλέντι, ενώ κατόπιν οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν ως την περιοχή της πηγής της Λουσίνας, διαδρομή περίπου μισής ώρας επιπλέον. Εκεί, οι εκδρομείς θα παραμείνουν για σύντομο χρονικό διάστημα, όπου θα ξεκουραστούν και στη συνέχεια θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή στο Καστόρειο, ενώ το απόγευμα θα επανέλθουν στη Σπάρτη.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους της εξόρμησης κ.κ Βασίλη Γεωργιάδη (27310-26343) και Παναγιώτα Παπά (6945832701), το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 22/8.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia